Έπιασε κορυφή και περιμένει τις γκέλες των άλλων

Δύσκολη νίκη για τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» με αντίπαλο τον Λεβαδειακό με γκολ στο… παρά έξι του Κούτρη και πλέον το πρωτάθλημα αποκτά άγρια ομορφιά αφού οι «ερυθρόλευκοι», έστω και με ματς περισσότερο, έπιασαν στην κορυφή ΑΕΚ και Ατρόμητο. Το ματς είχε πολλές ευκαιρίες από την πλευρά των Πειραιωτών που έπαιξαν με τη φωτιά, αλλά τελικά δεν κάηκαν.

Ο Λεβαδειακός ήταν καλά οργανωμένος, έπαιζε με διπλή ζώνη άμυνας, με πεντάδα οπισθοφυλακής  – οι ακραίοι δεν περνούσαν ποτέ τη σέντρα – και τετράδα στα χαφ, με τον σέντερ φορ να μετατρέπεται σε πέμπτο κεντρώο!

Η τακτική αυτή ήταν αποδοτική μέχρι το 25’, αλλά στη συνέχεια ο Τάκης Λεμονής κατάλαβε πως δεν υπάρχει λόγος να παίζει με δύο «κόφτες», ζήτησε από τον Ταχτσίδη να κουβαλά πιο πολύ την μπάλα και να παίρνει πρωτοβουλίες και μετά από το 35’ από τον Ζιλέ να γίνεται «κρυφός φορ». Οι… «πορτοκαλί» – καθώς οι Πειραιώτες φορούσαν την τρίτη τους εμφάνιση – για ένα τέταρτο στο α’ μέρος ήταν καταιγιστικοί και τελικά βρήκαν το γκολ στο 43’ με ενέργεια από τον άξονα, φοβερή συνεργασία Ταχτσίδη και Φορτούνη και άψογο πλασέ του Ζιλέ.

Στην επανάληψη ο Λεβαδειακός ήταν πιο θαρραλέος και αφού γλίτωσε το δεύτερο γκολ στο 53’ όταν ο Φορτούνης αστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Κούτρης, ο προπονητής του αποφάσισε να παρατήσει το 5-4-1 των πρώτων λεπτών του β’ μέρους και να το μετατρέψει σε 4-2-3-1. Οι γηπεδούχοι προφανώς δεν… γύρισαν πίσω και έτσι το ματς απέκτησε άγρια ομορφιά και φαινόταν πως σύντομα θα υπάρξει γκολ, αφού και Ολυμπιακός έχανε ευκαιρίες και ο Λεβαδειακός έφτανε στην αντίπαλη περιοχή. Τελικά το γκολ το βρήκαν οι φιλοξενούμενοι στο 69’ με κεφαλιά του Γιακουμάκη μετά από κόρνερ και στο Φάληρο έπεσε σιωπή.

Ο σοκαρισμένος Ολυμπιακός γλίτωσε το 1-2 στο 72’ με τον Προτό να πέφτει σωστά σε σουτ του Γιακουμάκη και μετά ξεκίνησε η πίεση. Το γκολ της λύτρωσης ήρθε από τον Κούτρη στο 84’ με μακρινό σουτ και κακό υπολογισμό του Επασί και μέχρι το φινάλε δεν απειλήθηκε με αποτέλεσμα να πάρει έστω και δύσκολα μία σημαντική νίκη.

ΟΣΦΠ: Προτό, Κούτρης, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σισέ, Ταχτσίδης (77’ Μάρτινς), Ζιλέ, Καρσελά (60’ Σεμπά), Μαρίν, Φορτούνης (80’ Τζούρτζεβιτς), Ανσαριφάρντ.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Επασί, Ζαραδούκας (55’ Σουμπίνιο), Τσαμπούρης, Λεονάρντο, Τριποτσέρης, Φαβάρο, Ομπιόρα, Μητρόπουλος (69’ Σίλβα), Γιουσούφ, Μπελγκαζουανί, Γιακουμάκης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα