«Έπρεπε να ήμασταν ήδη στην πεντάδα»

Η αγωνιστική αναγέννηση του Ατρομήτου οφείλεται, εν πολλοίς, στην παρουσία του Νίκου Νιόπλια στον πάγκο της ομάδας, σύμφωνα με δηλώσεις του ποδοσφαιριστή της ομάδας, Γιάννη Κοντοέ.

Ο έμπειρος παίκτης αναφέρθηκε στην ποιότητα της ομάδας του και στην απουσία γνώσης της ελληνικής πραγματικότητας που διέκρινε στον Ρικάρντο Σα Πίντο. Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM:

«Η αλήθεια είναι ότι το υλικό που είχαμε δεν συνάδει με την πορεία που κάναμε νωρίτερα. Από εκεί και πέρα με την έλευση του καινούργιου προπονητή έχουν έρθει αποτελέσματα και έχει βελτιωθεί η εικόνα μας. Αυτό είναι κάτι που φαίνεται και μέσα στο γήπεδο.

Είχαμε έναν προπονητή που γνώριζε ελάχιστα την ελληνική πραγματικότητα καθώς είχε δουλέψει μόνο στον ΟΦΗ. Από την άλλη, ο κ. Νιόπλιας έχει δείξει το έργο του στην Ελλάδα και με τις Εθνικές ομάδες και με τον Παναθηναϊκό ενώ δεν είχε να μας αποδείξει κάτι. Έτσι αυτό πέρασε αυτόματα σε εμάς. Με το σύνολο και την ποιότητα που έχουμε έπρεπε να ήμασταν ήδη στην πεντάδα. Το όλο πακέτο σε συνδυασμό με την ηρεμία που υπάρχει από τον πρόεδρο αλλά και σε όλη την ομάδα γενικότερα, περνάει σε εμάς. Επιπροσθέτως, έχουμε και το παιχνίδι με τον ΟΦΗ που αν το πάρουμε θα είμαστε στην πεντάδα. Από εκεί και περά, έχει αλλάξει η ψυχολογία μας προς το καλύτερο, όμως μπορούσαμε να είμαστε ήδη στην πεντάδα.

Η αλήθεια είναι ότι στην έδρα μας δεν έχουμε ηττηθεί. Μας έλειπε όμως το… κάτι παραπάνω. Δεν ήμασταν κακή ομάδα αλλά χάσαμε μερικούς βαθμούς με τις ισοπαλίες. Με τη στήριξη του κόσμου θα πάρουμε αποτέλεσμα κόντρα στον Παναθηναϊκό και πιστεύω πως έχουμε την δυνατότητα να το κάνουμε να εξαρτάται από εμάς. Το έχουμε δείξει πως στην έδρα μας πέρα από την νίκη με τον ΠΑΟΚ, έχουμε νικήσει και τον Ολυμπιακό και τον Αστέρα Τρίπολης. Στο Περιστέρι νιώθουμε πως μπορούμε να κερδίσουμε τον καθένα. Ο Παναθηναϊκός είναι φορμαρισμένη ομάδα, έχει καλό ρόστερ και προπονητή, όμως πιστεύω πως αν βρεθούμε σε καλή μέρα θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς.

Όταν παίζεις σε πολλές θέσεις είναι καλό και χρήσιμο για μία ομάδα. Από εκεί και πέρα αν κρίνει ο προπονητής μου ότι χρειάζεται να παίξω αριστερά τότε θα το κάνω για να βοηθήσω την ομάδα μου. Γενικότερα αισθάνομαι πολύ τυχερός τόσο προσωπικά όσο επαγγελματικά. Οι καριέρες κρίνονται από τις επιλογές και θεωρώ πως όλα μου πάνε όπως τα ήθελα.

Ο Κατσουράνης βγάζει ηρεμία και ποιότητα, αυτό ήταν κάτι που μας έλειπε πολύ. Μπορώ να πω και είμαι σίγουρος πως θα ξαναγυρίσει στην Εθνική γιατί τον έχουμε ανάγκη και σε αυτή την ομάδα. Ο Μαρσελίνιο έχει δείξει την ποιότητα από τότε που έπαιζε στην Ξάνθη. Τέλος ο Καράσκο είναι ένας καλός τεχνίτης που θα βοηθήσει. Και οι τρεις δείχνουν τι μπορούν να προσφέρουν και έχουν ήδη βοηθήσει την ομάδα.

Δεν είχα κανένα πρόβλημα ούτε με τον κ. Σα Πίντο ούτε με τον κ. Παράσχο. Για εμένα δεν σημαίνει κάτι το γεγονός πως ο Πορτογάλος δεν με χρησιμοποιούσε στα τελευταία του παιχνίδια. Διαφορές υπάρχουν, όπως αυτή στην ψυχολογία μας που άλλαξε προς το καλύτερο με τον κ. Νιόπλια. Φτάνοντας προς το τέλος του πρωταθλήματος και βλέποντας πως δεν υπάρχει επιστροφή αρχίσαμε να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι.

Για το τι θα συμβεί στο μέλλον δεν το ξέρει κάνεις. Μακάρι να έχουμε ένα καλύτερο και υγιές ποδόσφαιρο και οι φιλοδοξίες μας δεν θα τελειώσουν ποτέ. Για παράδειγμα ο Ταυλαρίδης παρά την ηλικία του έκανε, όπως δήλωσε και ο ίδιος, ένα όνειρο του πραγματικότητα.

Δεν ξέρω γιατί συμβαίνουν αυτά τα επεισόδια. Πρέπει να γίνονται όλα για το καλό του ποδοσφαίρου και την καταπολέμηση της βίας. Πρέπει να ξεκινήσουμε από κάπου ώστε να ξετυλιχθεί το κουβάρι του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα