“Έπρεπε να πάρουμε και άλλα μέτρα το 2009”

Στην ομολογία ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. το 2009 με τον Κώστα Καραμανλή στην πρωθυπουργία, έπρεπε να λάβει επιπλέον μέτρα, προχώρησε ο Γιάννης Παπαθανασίου.

Ο τότε υπουργός Οικονομικών παραχώρησε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον realfm 97.8  και τόνισε αρχικά τα εξής:«Ήταν η εποχή που η κρίση ήταν διεθνής, πολύ βαθιά και άγνωστη σε όλον τον κόσμο. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε, γιατί μιλάμε σαν να είμαστε στο σήμερα που είμαστε μόνο εμείς σε κρίση και οι άλλοι την έχουν ξεπεράσει. Εμείς είπαμε την αλήθεια, γιατί ζητήσαμε τη βοήθεια σε επίπεδο πρωθυπουργού και αρχηγών κομμάτων, την οποία δεν πήραμε. Πήραμε τρεις φορές μέτρα ακριβώς και είχαμε πει ότι αν είχε χειροτερέψει η κατάσταση, θα ξαναπάρουμε. Ναι, έπρεπε να πάρουμε πιο πολλά, αλλά είχαμε “παγώσει” μισθούς και συντάξεις».

Όπως είπε, «πήγαμε σε εκλογές με δυσάρεστη ατζέντα, τη στιγμή που οι άλλοι, πρώτον, τορπίλιζαν οτιδήποτε μπορούσε να βελτιώσει την κατάσταση και δεύτερον, κορόιδευαν τον κόσμο με τα “λεφτά υπάρχουν”».

«Εμείς έχοντας και σαν στόχο να βοηθήσουμε στο ξεπέρασμα της κρίσης, είχαμε ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα, δηλαδή, θέλαμε να βοηθήσουμε την αγορά, όχι αυτό που γίνεται τώρα ή που έκανε τότε το ΠΑΣΟΚ που τον πρώτο χρόνο, το ’09, τα “φούσκωσε” όλα, το ’10 έκανε στάση πληρωμών και τώρα μας καυχιέται ότι τάχα μείωσε το έλλειμμα πέντε μονάδες. Το μείωσε, γιατί το είχε αυξήσει την προηγούμενη χρονιά», ανέφερε ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα