Έργα των Μότσαρτ, Παπαδιαμάντη και Θεοδωράκη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Συναυλίες και αναγνώσεις λογοτεχνικών κειμένων έχει προγραμματίσει για τη Μεγάλη Εβδομάδα το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Έργα των Μότσαρτ, Παπαδιαμάντη και Θεοδωράκη θα ακουστούν στη σκηνή του ιστορικού θεάτρου, μέσα στο κατανυκτικό πνεύμα των ημερών.

Ειδικότερα τη Μεγάλη Δευτέρα 14 Απριλίου, η Φιλαρµονική του δήµου Πειραιά, υπό τη μουσική διεύθυνση του Ιωάννη Σέργιου Μαγιάτη θα παρουσιάσει το «Ρέκβιεµ» του Βόλφγκανγκ Αµαντέους Μότσαρτ, καθώς και «Εκκλησιαστικούς Ύµνους» με τη συμμετοχή της Χορωδίας «Βυζαντινές Φωνές» στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου (Είσοδος ελεύθερη µε δελτία προτεραιότητας).

Σειρά έχει τη Μεγάλη Τρίτη 15 Απριλίου ο Δημήτρης Καταλειφός, ο οποίος θα διαβάσει έργα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. «Το μοιρολόγι της Φώκιας», το «’Έρως ‘Ηρως» και η «Παιδική Πασχαλιά» είναι τα τρία κείμενα που επέλεξε να παρουσιάσει ο καταξιωμένος ηθοποιός. Μαζί του ο Κώστας (στα κρουστά και στο ούτι) και η Λουκία Κωνσταντάτου (στο κανονάκι), παρεμβαίνουν μουσικά δίνοντας κλίμα και αίσθημα στον μύθο και στη λυρικότητα των κειμένων του Σκιαθίτη λογοτέχνη. (Τιμή εισιτηρίων: γενική είσοδος 12 ευρώ , φοιτητικά 10 ευρώ, άνεργοι – ΑΜΕΑ 8 ευρώ).

Ακολουθεί τη Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου, η μουσική παράσταση με τίτλο «Η υμνωδία του Πάσχα συναντά τον «Επιτάφιο» του Μίκη Θεοδωράκη». Στο πρώτο μέρος δύο ξεχωριστοί ερμηνευτές της σύγχρονης γενιάς, η Νεκταρία Καραντζή και ο Τάσος Αποστόλου θα ερμηνεύσουν Ύμνους της Ακολουθίας της Μεγάλης Εβδομάδας και θρήνους από τη λαϊκή παράδοση. Στο δεύτερο, θ’ ακουστεί ο «Επιτάφιος» του Μίκη Θεοδωράκη σε μεταγραφή Γιάννη Σαμπροβαλάκη για μικρό σύνολο και ανδρική φωνή (Τιμή εισιτηρίων: διακεκριμένη 18 ευρώ, γενική είσοδος 15 ευρώ, φοιτητικό 10 ευρώ, άνεργοι-ΑΜΕΑ 8 ευρώ).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα