Έρευνα από το Κογκρέσο ζητούν τρεις γυναίκες για σεξουαλική παρενόχληση από τον Τραμπ

Έρευνα από το Κογκρέσο ζητούν τρεις γυναίκες, οι οποίες ισχυρίζονται ότι δέχθηκαν σεξουαλική παρενόχληση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Η Ρέιτσελ Κρουκς, Τζέσικα Λιντς και η Σαμάνθα Χόλβι  είχαν καταγγείλει τα περιστατικά ένα μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, αλλά απ’ όταν ξέσπασε το σκάνδαλο Γουάινσταϊν βγήκαν ξανά στην επιφάνεια.

«Ζητώ από τα μέλη του Κογκρέσου να βάλουν στην άκρη τις πολιτικές τους πεποιθήσεις και να ερευνήσουν την ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά του Τραμπ», δήλωσε μία εκ των γυναικών που προχώρησαν στην καταγγελία, η Ρέιτσελ Κρουκς.

Οι καταγγέλλουσες παραχώρησαν χθες, Δευτέρα, συνέντευξη Τύπου, η οποία χρηματοδοτήθηκε και διοργανώθηκε από την Brave New Films, εταιρεία παραγωγής του ντοκιμαντέρ «16 γυναίκες και ο Ντόναλντ Τραμπ». Λίγο πριν από την συνέντευξη Τύπου, οι τρεις γυναίκες παραχώρησαν τηλεοπτική συνέντευξη στο NBC News, ενώ απέναντί τους είχαν την δημοσιογράφο Μέγκιν Κέλι, η οποία υπήρξε πρώην παρουσιάστρια του Fox News ενώ είχε έρθει και σε αντιπαράθεση με τον Τραμπ.

Η Χόλβι, πρώην Μις Βόρεια Καρολίνα, δήλωσε ότι το 2006 όπου είχε λάβει μέρος στον διαγωνισμό, ο Τραμπ κοιτούσε αυτήν και τις άλλες υποψήφιες «σαν ένα κομμάτι κρέας». Η δεύτερη καταγγέλλουσα, Λιντς, η οποία είναι πλέον 70 ετών, δήλωσε ότι όταν ήταν 38 ετών είχε καθίσει δίπλα στον Τραμπ, στην πρώτη θέση ενός αεροπλάνου με προορισμό την Νέα Υόρκη, όταν εκείνος ξεκίνησε να την αγγίζει παντού χωρίς την συγκατάθεσή της.

Η Κρουκς κατήγγειλε ότι το 2005, όταν η ίδια ήταν 22 ετών και εργαζόταν στον πύργο του Τραμπ, την είχε φιλήσει στο στόμα με το ζόρι.

«Έχουν ερευνήσει άλλα μέλη του Κογκρέσου, οπότε πιστεύω ότι είναι δίκαιο να γίνει και ο Τραμπ αντικείμενο έρευνας, Δεν είναι κομματικό ζήτημα, έτσι συμπεριφέρονται στις γυναίκες καθημερινά», ανέφερε μεταξύ άλλων η Χόλβι.

Από την άλλη, ο Λευκός Οίκος διαψεύδει τις τρεις γυναίκες και τα λεγόμενά τους, κάνοντας λόγο για «υποκινούμενες από πολιτικά κίνητρα».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα