Έρευνα για «καπέλο» στις τιμές από την Gazprom

Ενδείξεις αδικήματος εντόπισε η επικουρική εισαγγελέας διαφθοράς, Πόπη Παπανδρέου, όσον αφορά την τιμή στο φυσικό αέριο που προμηθεύεται η χώρα μας από τη ρωσική Gazprom.

Η κ. Παπανδρέου διαβίβασε την υπόθεση στην εισαγγελία Πρωτοδικών για περαιτέρω έρευνα.

Η παραγγελία αφορά στο αδίκημα της κατάχρησης δεσπόζουσας θέσης, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί ανταγωνισμού και αποτελεί πλημμέλημα.

Η εισαγγελία Πρωτοδικών, ερευνά την υπόθεση από τον Οκτώβριο και σύμφωνα με πληροφορίες, έχει καταλήξει στο συμπέρασμα από τα έως τώρα στοιχεία προκύπτει ότι η Gazprom στην Ελλάδα εκμεταλλεύεται τη μονοπωλιακή της θέση στην αγορά να μην προχωρά σε μείωση των τιμών, με ότι επιπτώσεις έχει αυτό για τους καταναλωτές.

Μάλιστα όπως προκύπτει η προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου στην Ελλάδα γίνεται σε τιμή έως και 35% ακριβότερη συγκριτικά με τη μέση τιμή προμήθειας φυσικού αερίου στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα θεωρεί συνυπεύθυνη και τη ΔΕΠΑ, καθώς έχει τη συνευθύνη για την διαπραγμάτευση και τη διαμόρφωση των τιμών.

Πρόσφατα στην Ελλάδα, πολίτες προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν παίρνοντας πίσω τα χρήματά τους, καθώς τα δικαστήρια δέχτηκαν ότι η τιμή πώλησης θα πρέπει να είναι εναρμονισμένη με τις διεθνείς τιμές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα