Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του Χ. Ξηρού

Τα κομμάτια του παζλ προσπαθούν να ενώσουν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΛ.ΑΣ. με στόχο να σχηματίσουν κλοιό γύρω από τον φυγά της 17Ν, Χριστόδουλο Ξηρό και τους συνεργάτες τους.

Την Τρίτη σε αστυνομική έρευνα σε σπίτια σε Αττική και Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών για ύπαρξη οπλισμού και πυρομαχικών, συνελήφθη άτομο του αντιεξουσιαστικού χώρου στα Εξάρχεια το οποίο, κατά το παρελθόν έχει απασχολήσει την ΕΛ.ΑΣ, μετά  τον εντοπισμό πιστολιού στο διαμέρισμα του.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ πρόκειται για τον Γιώργο Καλαϊτζίδη, ο οποίος είχε καταδικαστεί προ διετίας για επιθέσεις σε διμοιρίες των ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δράστες είχαν αρπάξει ασπίδες και κράνη αστυνομικών.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, στο διαμέρισμα βρέθηκε, μετά από πληροφορίες, ένα πιστόλι με γεμιστήρα και φυσίγγια.

Μετά την ανεύρεση άρχισαν νέες έρευνες σε διαμερίσματα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό οπλισμού ατόμων που ενδεχομένως να συνδέονται με διάφορες ομάδες.

Όπως έγινε γνωστό από πηγές της ΕΛ.ΑΣ, έρευνες πραγματοποιήθηκαν και στα σπίτια δύο ατόμων, συγγενών του Χριστόδουλου Ξηρού.

Πρόκειται για το σπίτι του ανιψιού του , ο οποίος τον έφερε στην Αθήνα, καθώς και στο σπίτι της αδελφής του, στη Θεσσαλονίκη.

Σε άλλη έρευνα σε διαμέρισμα της Θεσσαλονίκης συνελήφθη ο Π. Λ. , ενώ μέσα σε αυτό βρέθηκαν χασίς και κοκαϊνη, σιδερογροθιά, δύο σπρέϋ πιπεριού και ένα αεροβόλο πιστόλι.

Οι έρευνες συνεχίζονται και μετά την ολοκλήρωσή τους αναμένεται ότι θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις από την αστυνομία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα