Έρχεται βροχή, έρχεται μπόρα…

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Μπορεί ο Διονύσης Σαββόπουλος το 1971 να έγραφε αλληγορικά το «έρχεται βροχή» αλλά από το βράδυ της Δευτέρας οι στίχοι του θα κυριολεκτούν, όπως τουλάχιστον προβλέπεται στο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Σύμφωνα με αυτό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται πιθανώς τοπικά από χαλάζι, ενώ οι άνεμοι θα είναι θυελλώδεις με ένταση που πρόσκαιρα ίσως να ξεπερνά και τα 9 μποφόρ!

Συγκεκριμένα η ΕΜΥ προβλέπει ότι ανά ημέρα τα καιρικά φαινόμενα θα πλήξουν τις εξής περιοχές:

# Τρίτη 8/11: Τα νησιά του Ιουνίου, η Ήπειρος, η Δυτική και η Κεντρική Στερεά Ελλάδα, η Βορειοδυτική Πελοπόννησος και πρόσκαιρα, στην αρχή της ημέρας, η Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και από το απόγευμα η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.

# Τετάρτη 9/11: Τα νησιά του Ιουνίου, η Ήπειρος, η Δυτική και η Κεντρική Στερεά Ελλάδα, η Δυτική Πελοπόννησος, η Θεσσαλία, η Μακεδονία, η Θράκη και από το μεσημέρι σταδιακά και η υπόλοιπη χώρα.

Ειδικά η Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ίσως να επηρεαστούν από την επιδείνωση του καιρού μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (10/11), παρά το γεγονός ότι από το βράδυ της Τετάρτης και από τα δυτικά τα φαινόμενα προβλέπεται να εξασθενίσουν βαθμιαία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα