Έρχεται “ηλεκτρονικό φακέλωμα” για τους μαθητές

Μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα ενημερώνονται πλέον οι γονείς για τις απουσίες των παιδιών τους. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι καταργούνται τα απουσιολόγια αλλά και οι ιατρικές βεβαιώσεις που προσκόμιζαν τα παιδιά στα σχολεία τους για να δικαιολογήσουν κάποιες από τις απουσίες τους.

Τέλος δηλαδή και για τις δικαιολογημένες απουσίες σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση που επεξεργάζεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και αναμένεται να φέρει στη Βουλή. Το νέο νομοσχέδιο που αφορά αλλαγές στο Νέο Λύκειο, αναμένεται να ψηφιστεί εντός Ιουλίου.

Ερωτηματικά προκαλεί το πως θα ολοκληρώνεται η διαδικασία από τις κεντρικές υπηρεσίες και πώς θα αποπληρώνεται το κόστος των μηνυμάτων προς χιλιάδες γονείς μηνιαίως. Επίσης, θα αλλάξει και το όριο των απουσιών στα Λύκεια που φτάνει σήμερα τις 114 (σύνολο δικαιολογημένων και αδικαιολόγητων), ενώ προβληματισμός επικρατεί για το αν θα πρέπει να καταργηθούν οι δικαιολογημένες απουσίες και στο Γυμνάσιο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, ο συνολικός αριθμός των μαθητών που φοιτούσαν κατά το περσινό σχολικό έτος 2015-2016 στην τελευταία τάξη των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας ήταν 100.689. Κατά τον μήνα Απρίλιο, 38.102 μαθητές πραγματοποίησαν 0-50 απουσίες (ώρες), 17.765 μαθητές πραγματοποίησαν 50-100 απουσίες (ώρες) και 346 μαθητές πραγματοποίησαν παραπάνω από 100 απουσίες (ώρες).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα