Έρχεται με απειλητικές διαθέσεις στο ΟΑΚΑ

Ιδιαίτερο το ματς της ερχόμενης αγωνιστικής για την ΑΕΚ, καθώς ο Ηρακλής δείχνει απελευθερωμένος επιθετικά και έρχεται χωρίς ιδιαίτερο άγχος στο Ολυμπιακό στάδιο. Η δε σχέση που αρχίζει και δημιουργεί ο Βέλλιος με τα αντίπαλα δίχτυα κάνει μπαμ.

Εδώ είναι τα δύσκολα για την ΑΕΚ του σήμερα και όχι οι ήττες στην Τούμπα και στο «Καραϊσκάκης» από ομάδες πολλαπλάσιων μπάτζετ. Η ομάδα οφείλει να αποδείξει πως αυτά τα παιχνίδια με τον Ηρακλή «τα έχει» και ότι δεν πασχίζει να πατήσει στην κορυφή από το μηδέν, αλλά έχει ήδη φτάσει σε ένα επιθυμητό επίπεδο δημιουργίας ομάδας.

Τώρα είναι τα δύσκολα επίσης και για τον Τραϊανό Δέλλα που καλείται να επιλέξει τους κατάλληλους ένδεκα γι’ αυτό το ματς, ακούγοντας φυσικά διαρκώς «σειρήνες» για τη συνύπαρξη Μάνταλου, Βάργκας, Μπουονανότε, που είναι το φετινό φετίχ των φίλων της ΑΕΚ. Θεωρητικά, πλην Μπακάκη και Τζιμπούρ άπαντες είναι ετοιμοπόλεμοι, αλλά μένει να φανεί στην πράξη αν ο Βάργκας μπορεί τελικά να βγάλει 90λεπτο, αν στέκεται η ομάδα χωρίς Σιμόες και Γιόχανσον στον άξονα, αν υπάρχει άλλο σύστημα πέραν του 4-2-3-1.

Γενικά, ο κόουτς πρέπει να λύσει όλα αυτά τα προβλήματα τώρα που ξεκινά μία σειρά αγώνων με ζητούμενο συνεχόμενες νίκες, γιατί ο κόσμος αποδέχθηκε στην πλειοψηφία του τις ήττες στα ντέρμπι, αλλά δεν θα αντέξει μία πορεία μακριά από την τριάδα της κορυφής, ανάμεσα στον Πανιώνιο, τον Αστέρα Τρίπολης και τον Ατρόμητο. Αν ο Δέλλας συνεχίσει να πιστεύει πως λύση είναι να πηγαίνει ο Μάνταλος πιο πίσω και όχι να παίζει ο Βάργκας στα άκρα π.χ. ας το πιστέψει πραγματικά και ας βρει μία αγωνιστική φόρμουλα που να αποδίδει και να προσφέρει στην ΑΕΚ τα ελάχιστα, δηλαδή το να έχει τον πρώτο λόγο με όλες τις ομάδες από την τρίτη θέση και κάτω.

Διότι αυτή τη στιγμή ο Δέλλας στηρίζεται γιατί κάνει τα ελάχιστα και τα κάνει με τα μέσα που έχει, στα οποία μέσα ενεπλάκη και ο ίδιος το καλοκαίρι με τις εισηγήσεις του. Αν, όμως, δεν καταφέρει με τη δουλειά του να σταθεροποιήσει την ομάδα σε ένα αν όχι υψηλότατο, τουλάχιστον υψηλό επίπεδο, τότε ακόμη κι αυτή η στήριξη επανεξεταστεί συντομότερα από το καλοκαίρι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα