Έρχονται αλλαγές στη λειτουργία του ΓΕΜΗ

Τροποποιήσεις στη λειτουργία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ) φέρεται να έχει στα σκαριά το υπουργείο Οικονομίας, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Επιμελητηρίων.

Μάλιστα όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το συνδικαλιστικό όργανο έστειλε επιστολή με αποδέκτη τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Αντώνη Παπαδεράκη, ζητώντας από τον τελευταίο να τον συναντήσει προκειμένου να του εκθέσει δια ζώσης τις αντιρρήσεις της.

Σύμφωνα πάντα με τους υπαλλήλους των επιμελητηρίων, μέσω των ρυθμίσεων, στο σχέδιο της υπό έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης με θέμα «Καθορισμός διαδικασιών, προϋποθέσεις, τεχνικών λεπτομερειών και λοιπών θεμάτων σχετικά με τη λειτουργία των υπηρεσιών Μιας Στάσης για τη σύσταση εταιρειών» επιχειρείται μεταξύ άλλων:

– Να μεταφερθούν στη Διεύθυνση Εταιρειών και ΓΕΜΗ αρμοδιότητες και εξουσίες που την μετατρέπουν σε αποκλειστικό και κυρίαρχο όργανο (σ.σ. «κάτι σαν υπερυπουργό» σημειώνεται σχετικά) για τη λειτουργία του ΓΕΜΗ.

– Να μετατραπεί η ανωτέρω διεύθυνση σε απόλυτο κριτή των πάντων, να επιβάλει διοικητικές κυρώσεις, χρηματικά πρόστιμα, πειθαρχικές ποινές.

– Να αποδυναμωθεί ακόμη περαιτέρω ο ρόλος του Εποπτικού Συμβουλίου, αναθέτοντας τις εναπομείνασες αρμοδιότητες στην ανωτέρω διεύθυνση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα