«Έρχονται μέτρα ύψους 14 δισ.»

Για ψεύτικες υποσχέσεις, αδράνεια και ανικανότητα κατηγορεί η Νέα Δημοκρατία την κυβέρνηση, ενώ ασκεί σκληρή κριτική για τις «δήθεν διαφωνίες με το email Χαρδούβελη» αφού όπως υποστηρίζεται το περιεχόμενό του έχει λιγότερα μέτρα σε σχέση με το email Βαρουφάκη.
Στη «λίστα Βαρουφάκη», που εστάλη στις 22 Φεβρουαρίου 2015 στον Πρόεδρο του Eurogroup, ανοιχτό μένει το ενδεχόμενο, όχι μόνο για αυξήσεις στο συντελεστή ΦΠΑ στα ξενοδοχεία, αλλά και για κατάργηση όλων των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και των εξαιρέσεων. Επιπλέον, στην εξασέλιδη «λίστα Βαρουφάκη», τα 47 από τα 64 σημεία είναι κατά λέξη αντιγραφή του Μνημονίου.
«Η τάχα «αντιμνημονιακή» κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου αντέγραψε το 75% των αντίστοιχων δράσεων του ισχύοντος Μνημονίου και τις βάφτισε ελληνικής έμπνευσης μεταρρυθμίσεις» υπογραμμίζει η ΝΔ.
Όπως σημειώνουν κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας, «την ώρα που έσπασαν όλους τους κουμπαράδες με τα διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των λοιπών φορέων της Γενικής Κυβέρνησης που είχε αφήσει η κυβέρνηση Σαμαρά, που υπόσχονται στους εταίρους στο εξωτερικό τη λήψη μέτρων όχι 6,1 δισ. ευρώ που περιελάμβανε το e-mail Βαρουφάκη της 30 Μαρτίου 2015, αλλά 14,2 δισ. ευρώ που πρόσφεραν εχθές στην Φρανκφούρτη στον κ. Ντράγκι, οι κ.κ. Δραγασάκης και Τσακαλώτος, που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαιώνει, στις εαρινές προβλέψεις της, ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έβαλε όπισθεν και οδηγεί τη χώρα ξανά στην ύφεση και τα ελλείμματα, που το αδιέξοδο και η άτακτη χρεωκοπία είναι προ των πυλών, η κυβέρνηση Τσίπρα συνεχίζει να κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό. Διαρρηγνύει τα ιμάτιά της» ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσει το «e-mail Χαρδούβελη. Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό διπλά. Όχι μόνο γιατί προτείνει τη λήψη πολλαπλάσιων δημοσιονομικών μέτρων από αυτά που περιλαμβάνονταν στο «e-mail Χαρδούβελη», αλλά και γιατί αντιγράφει τα περισσότερα από όσα περιείχε. Και επί αυτών προσθέτει φόρους, φόρους και πάλι φόρους. Εφιάλτες που τους είχαμε αφήσει πίσω μας το 2014. Για να τους επαναφέρει ο κ. Τσίπρας…»
Σύμφωνα με κύκλους της Συγγρού, ο Αντώνης Σαμαράς εξαφάνισε τα «δίδυμα ελλείμματα» (δημοσιονομικό και ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών) που αποτέλεσαν τις αιτίες της κρίσης και επανέφερε την οικονομία από τη βαθιά ύφεση του -8,9% το 2011, στην ανάπτυξη του 0,8% το 2014 (τελευταία αναθεώρηση στοιχείων της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Απρίλιος 2015). «Στα μόλις δυόμιση χρόνια της θητείας της πέτυχε να θέσει τις βάσεις για βιώσιμα δημόσια οικονομικά και για στέρεη, αυτοτροφοδοτούμενη, εξωστρεφή οικονομική ανάπτυξη» τονίζει η Νέα Δημοκρατία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα