Έρχονται τα ντέρμπι της κρίσης!

Μία εντυπωσιακά ανεβασμένη ΑΕΚ παρακολουθούν εδώ και κάποιες εβδομάδες οι φίλοι της ομάδας και ο Γκουστάβο Πογιέτ είναι ο προφανής λόγος. Δίχως μία μετεγγραφή και με την απλή μέθοδο της αξιολόγησης του ρόστερ, βρήκε και εφάρμοσε το πιο ταιριαστό βασικό σύστημα με βάση τους παίκτες που υπολογίζει και τέλος έπεισε τους παίκτες του ότι πρέπει να ακολουθούν τις εντολές του πιστά!

Ακολουθώντας τρία θέσφατα, λοιπόν, ο Ουρουγουανός έχει καταφέρει τα εξής: Να χειρίζεται με καλή ποσόστωση τα ακραία μπακ, Γκάλο και Μπακάκη, Βίλα και Σοϊλέδη, να έχει βρει την ιδανική τριάδα στα χαφ, Σιμόες, Γιόχανσον και Μάνταλο και να επιλέγει ανάλογα με τις συνθήκες του αγώνα την τριάδα των επιθετικών μεταξύ των Αραβίδη, Τζιμπούρ, Βάργκας, Μπουονανότε και Μπαρμπόσα, παίρνοντας σχεδόν πάντα κάτι από αυτούς. Άλλωστε, η ΑΕΚ έχει πετύχει 46 γκολ σε 23 επίσημα ματς (18 πρωτάθλημα, 5 κύπελλο), δηλαδή κατά μέσο όρο δύο ανά 90λεπτο.

Την ίδια ώρα, διδάσκει μέσω των αγώνων το εναλλακτικό σύστημα με τους τρεις αμυντικούς, έχοντας πάντα ετοιμοπόλεμους Άρθο, Λαμπρόπουλο και Κολοβέτσιο που δεν δέχονται γκολ με αυτή τη διάταξη, παρά τις φωνές που δεν αρέσκονται σε αυτή την αμυντικογενή τακτική.

Ο Πογιέτ έχει απογειώσει τον Μπαρμπόσα, παίρνει πράγματα από τον Βάργκας, αναγκάζει τον Αραβίδη να σκίζεται σε κάθε ματς, κρατά ικανοποιημένο τον ευαίσθητο Μπουονανότε και το κυριότερο, αυτό που δεν φαίνεται τόσο σε αριθμούς, όσο στο χαρακτήρα που αποκτά η ΑΕΚ, παίρνει αυτό που θέλει από τον Μάνταλο. Ο Έλληνας σταρ της ΑΕΚ αποδέχθηκε το ρόλο που του έδωσε ο Πογιέτ, δηλαδή την υποχρέωση να μοιράζεται προσπάθειες με τον Γιόχανσον και να μαρκάρει αντιπάλους. Αντιμετωπίζει αυτό το ρόλο με ομαδικό πνεύμα και παράλληλα βοήθησε τον προπονητή του να παρατάσσει τουλάχιστον τα δύο από τα τρία του «δεκάρια» μέσα στο γήπεδο χωρίς αυτό το άγχος που κυριαρχούσε επί Δέλλα για το πώς θα χωρέσουν όλοι αυτοί στην ενδεκάδα…

Η ΑΕΚ σκοράρει με στημένα αρκετά και κρίσιμα γκολ, αλλά τα περισσότερα τέρματα έρχονται με ομαδικές ενέργειες, ωραίες τελικές πάσες και εκτελέσεις με τη μία! Εκτός από τις ασίστ, στα γκολ της Ένωσης μετέχουν συνήθως κι άλλοι παίκτες με μία, δύο ή και περισσότερες πάσες πριν την τελική. Άρα δεν φαίνεται στα στατιστικά η συμβολή του Μάνταλου και του Σιμόες σε αρκετά από τα γκολ!

Πραγματικά, η ΑΕΚ δείχνει να διαθέτει έναν εξαιρετικό κορμό με φοβερή ποιότητα και με παίκτες σε καλή ηλικία. Μόνο ο Τζιμπούρ είναι άνω των 30! Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για το κτίσιμο μίας πραγματικά πολύ καλής ομάδας. Στα ντέρμπι που ακολουθούν οι παίκτες της ΑΕΚ οφείλουν να αποδείξουν στους εαυτούς ότι μπορούν να διαχειριστούν την ποιότητά τους και να ξεδιπλώσουν σε δύσκολα παιχνίδια το ταλέντο τους. Αν τα καταφέρουν θα έχουν κάνει το βήμα προόδου που έχει ανάγκη ο οργανισμός ΑΕΚ.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα