Έρχονται τα πρώτα εκκαθαριστικά για τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης

Ολοκληρώθηκε η πρώτη αποστολή εκκαθάρισης «Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης (Φ.Π.Δ.)» και οι φορολογούμενοι μπορούν να τυπώσουν το εκκαθαριστικό τους σημείωμα από τον δικτυακό τόπο www.gsis.gr από την επιλογή «Υπηρεσίες προς Πολίτες – Φόρος Πολυτελείας».

Σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζεται ακόμη ότι οι φορολογούμενοι που δεν είχαν τη δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων των οχημάτων στην δήλωση του οικονομικού έτους 2014, καλούνται να προχωρήσουν άμεσα σε διορθώσεις στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων.

Επισημαίνεται ακόμη πως οι περιπτώσεις στις οποίες οι μεταβολές (κυβισμού, έτους πρώτης κυκλοφορίας και μηνών χρήσης των αυτοκινήτων) οδήγησαν σε μείωση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης έχουν σταλεί στις κατά τόπους ΔΟΥ για έλεγχο με βάση την ΠΟΛ 1245 / 13.11.2013.

Τέλος οι φορολογούμενοι μπορούν, μέσω της ιστοσελίδας www.gsis.gr και από την επιλογή «Ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής φόρου – Κατάσταση Οχημάτων», να ελέγξουν τα στοιχεία των αυτοκινήτων που διαθέτει το Υπουργείο Οικονομικών.

Σε όσες περιπτώσεις δεν δηλώθηκαν ή δηλώθηκαν διαφορετικά στοιχεία στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, πρέπει να υποβληθεί συμπληρωματική – τροποποιητική δήλωση στην αρμόδια ΔΟΥ το συντομότερο δυνατόν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα