Έστηναν παράνομα λούνα παρκ σε όλη την Ελλάδα

Με τη μνήμη από τον τραγικό χαμό του 13χρονου στο φονικό λούνα παρκ του Ελληνικού να είναι ακόμη εξαιρετικά νωπή, τουλάχιστον εντύπωση προκαλεί η είδηση ότι η ασφάλεια Θεσσαλονίκης συνέλαβε 5 άτομα, τα οποία εμπλέκονται στη διοργάνωση παράνομων εγκαταστάσεων όπως τσίρκο και λούνα, αλλά και λοιπών καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων. Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του enikos.gr, οι 5 συλληφθέντες ήταν «αχυράνθρωποι» σε επιχειρήσεις-βιτρίνα ενός επιτηδευματία 57 ετών που φέρεται να είναι ο εγκέφαλος της σπείρας.

Το κύκλωμα λειτουργούσε ως εξής: προσκομίζοντας πλαστές άδειες και πιστοποιητικά ασφαλείας, οι κατηγορούμενοι έστηναν εικονικές επιχειρήσεις. Ειδικότερα ο 57χρονος επικεφαλής, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας, αντί να προσλάβουν εξειδικευμένο προσωπικό που θα πιστοποιούσε για π.χ. τη στατικότητα και την ασφάλεια των λούνα παρκ, πλαστογραφούσαν τις υπογραφές και τις σφραγίδες πολιτικών μηχανικών και ηλεκτρολόγων. Υπολογίζεται δε ότι με αυτή τη μέθοδο των «μαϊμού» δικαιολογητικών, την τελευταία διετία η σπείρα είχε «στήσει» 36 περιοδεύοντα λούνα παρκ και τσίρκο, σε ισάριθμους δήμους ανά την Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι πέρα από τους κινδύνους που εγκυμονούσε η εν λόγω παράνομη δραστηριότητα, η ζημία που προκλήθηκε εις βάρος του ελληνικού δημόσιου αγγίζει τις 900.000 ευρώ.

Εις βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατηγορίες που τους αποδίδονται να είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και να αφορούν πλαστογραφία κατ’ επάγγελμα και εξακολούθηση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, απάτη και παράβαση του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα