Έτοιμη η Οργανωτική Επιτροπή

Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται οι ανακοινώσεις για τα 28 στελέχη από όλα τα κόμματα που θα πλαισιώσουν τον Βασίλη Κεγκέρογλου

Αμέσως μετά τον ερχομό του νέου έτους αναμένονται οι ανακοινώσεις για την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής. Ήδη η κ. Γεννηματά βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τα κόμματα και τις κινήσεις του νέου φορέα, προκειμένου να καταλήξουν στα 29 μέλη που θα απαρτίζουν την Οργανωτική Επιτροπή και θα διευθετήσουν όλες τις προσυνεδριακές διαδικασίες.

Το ρόλο του συντονιστή θα αναλάβει ο Βασίλης Κεγκέρογλου, τον οποίο εμπιστεύεται η Φώφη Γεννηματά και ο οποίος είχε κορυφαίο ρόλο και στην ομάδα κρούσης της κ. Γεννηματά στην εκλογή της στην ηγεσία της κεντροαριστεράς. Στην 29μελή Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου θα συμμετέχουν σύμφωνα με την συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη από το ΠΑΣΟΚ μεταξύ άλλων: ο εκπρόσωπος Τύπου, Παύλος Χρηστίδης, ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ο Θάνος Μωραίτης, ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, ο Κώστας Ασκούνης, η Τόνια Αντωνίου.

Από το Ποτάμι, στην Οργανωτική Επιτροπή θα αναλάβουν ρόλο μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Τσιόδρας, η Λίνα Παπαδάκη, ο Δ. Αβραμίδης, ενώ από το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών οι Γιώργος Ελενόπουλος, Δημήτρης Ρέππας και Μιχάλης Καρχιμάκης. Από την Δημοκρατική Αριστερά θα συμμετάσχουν ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Γιώργος Μπουλμπασάκος και τα κορυφαία στελέχη της, οι Δημήτρης Χατζησωκράτης και Θόδωρος Μαργαρίτης. Επίσης στην ίδια Επιτροπή που θα οργανώνει τις διαδικασίες θα συμμετάσχουν και άλλα στελέχη όπως οι κ.κ Σπυρόπουλος, Κατρίνης, Σαουλίδης, Διακουλάκης, Σφηκάκης και άλλοι.

Οι εργασίες

Η Οργανωτική  Επιτροπή θα ξεκινήσει από τις αρχές του νέου χρόνου να “ακτινογραφεί” την διάταξη των δυνάμεων ανά την Ελλάδα προκειμένου να στελεχώσει και τις άλλες Επιτροπές που θα εργαστούν για να υλοποιήσουν το σχέδιο και τις συγκεκριμένες δράσεις- για παράδειγμα την κινητοποίηση των στελεχών σε κάθε νομό ή εκλογική περιφέρεια, την σύνταξη της Ιδρυτικής Διακήρυξης μέσα από την ανοιχτή διαβούλευση κλπ. Να σημειωθεί βέβαια ότι με βάση την απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου το 50% των συμμετεχόντων στο Συνέδριο του Μάρτη θα είναι εκλεγμένοι- που σημαίνει ότι θα αναδειχθούν από τους 210 χιλιάδες ψηφοφόρους στην διαδικασία εκλογής ηγεσίας. Το άλλο μισό των Συνέδρων θα οριστεί από το Πολιτικό Συμβούλιο και θα αποτελείται από ανθρώπους από τον αυτοδιοικητικό και συνδικαλιστικό χώρο από διάφορους φορείς, οργανώσεις και επιμελητήρια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα