«Έτοιμος να πέσει από την εξουσία ο Τσίπρας»

«Χλωμό» βλέπει το μέλλον του Αλέξη Τσίπρα το Economist αφού σε δημοσίευμά του τονίζει πως «η κυβέρνηση είναι έτοιμη να πέσει από την εξουσία λόγω των μειώσεων στις συντάξεις αλλά και σκανδάλων όπως του Γ. Σταθάκη»Το περιοδικό στέκεται ακόμα στα αγροτικά μπλόκα λέγοντας πως ο κ Τσίπρας είναι αντιμέτωπος με τους πρώην σύμμαχους του, ενώ συμπληρώνει ότι στο χορό των κινητοποιήσεων έχουν μπει επίσης και δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, συνταξιούχοι.

Και αμέσως μετά συμπληρώνει ο αρθογράφος: Την ίδια ώρα η χώρα πασχίζει να αντιμετωπίσει και το κύμα των προσφύγων, με τους διεθνείς οργανισμούς και τους εθελοντές να κάνουν την περισσότερη δουλειά. Πολλές δημοσκοπήσεις δίνουν στη ΝΔ ξεκάθαρο προβάδισμα καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας φιλελεύθερος μεταρρυθμιστής, γνωστός για απολύσεις στο Δημόσιο όταν ήταν υπουργός.

Τον Φεβρουάριο το ελληνικό κοινοβούλιο θα κληθεί να ψηφίσει για τις περικοπές συντάξεων. Προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις διαπίστωσαν ότι η επιβολή σκληρών αλλά απαραίτητων μέτρων είναι ένας καλός τρόπος για να πέσεις από την εξουσία. Μπορεί ο κ. Τσίπρας να είναι έτοιμος να τις ακολουθήσει.

Το περιοδικό Economist επικαλείται άλλα δημοσιεύματα και μιλά για σκάνδαλα αναφερόμενο στο πόθεν έσχες του Γ. Σταθάκη ή σε διορισμούς φίλων και συγγενών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα