Έτσι, θα βγει τέταρτη!

Στα Play Off σημασία δεν έχει η διαφορά που έχεις εξασφαλίσει όταν αυτά ξεκινούν, αλλά η φόρμα και η διάθεση που επιδεικνύεις σε αυτή τη μίνι διαδικασία των έξι αγωνιστικών. Στην κατάσταση που είναι η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή, ούτε διάθεση δείχνει να έχει, ούτε φόρμα!
Πέρσι, μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό, επήλθε μία φυσιολογική ψυχολογική κατάρρευση. Έπειτα από 1,5 χρόνο στις μικρότερες κατηγορίες, η ομάδα «αποφορτίστηκε» και απλά περίμενε να ολοκληρωθεί η σεζόν. Λογικό. Φέτος, όμως, η ΑΕΚ όφειλε να έχει διαφορετική αντίδραση.

Μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού, όμως, εμφανίστηκε η ίδια αποφόρτιση. Μία εβδομάδα πριν από το ντέρμπι με τους Πειραιώτες, η ήττα από τον Ατρόμητο είχε περάσει στο «ντούκου», επειδή οι παίκτες του Πογιέτ προέρχονταν από εκπληκτικό σερί και το μυαλό βρισκόταν στο μεγάλο επερχόμενο ματς του ΟΑΚΑ. Στη συνέχεια, ο κακός αγωνιστικός χώρος αποτέλεσε δικαιολογία για την ισοπαλία με τον Ηρακλή, ενώ το γκολ του Βάργκας με τον ΠΑΟ και η νέα νίκη σε ντέρμπι έβαλαν στην άκρη την κακή εμφάνιση. Η δε ισοπαλία με τον Αστέρα δικαιολογήθηκε κι αυτή, για να φτάσουμε στη νέα αποκαρδιωτική εμφάνιση στο Αγρίνιο. Πλέον, οι δικαιολογίες στέρεψαν.

Ναι, όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, η ομάδα ξέμεινε ξαφνικά από στόχους. Ήλθε και η διακοπή του Κυπέλλου και η όρεξη περιορίστηκε. Ωστόσο, αν για πέρσι υπάρχει δικαιολογία, φέτος δεν θα έπρεπε η εικόνα να είναι ίδια. Πράγματι, το χειμώνα δεν υπήρξαν προσθήκες, αφού ο Ζουκουλίνι τραυματίστηκε και ο Πέκχαρτ δεν έχει ενσωματωθεί. Η εξάντληση ορισμένων παικτών είναι δεδομένη. Ο κύριος Πογιέτ, όμως, παρά τις δεδομένες αρετές του, έχει κάνει σημαντικά λάθη. Πρώτον, δεν έμαθε την ομάδα να δημιουργεί περισσότερο, μένοντας προσκολλημένος στο πλάνο του «μηδέν στην άμυνα» και δεύτερον, έχουν γίνει μπόλικα πια τα ματς στο οποία παρατάσσει κακοσχηματισμένη ομάδα, μέχρι να κάνει τις απαραίτητες διορθώσεις με τις αλλαγές του.

Η εικόνα που μεταδίδουν σήμερα οι ομάδες των θέσεων 2-5 δεν είναι αυτή που έβγαζαν στα τέλη του Φλεβάρη. Δεν υπάρχει πλέον φαβορί για τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Ίσως το γκολ που δέχθηκε η ΑΕΚ στις καθυστερήσεις στο Αγρίνιο να ήταν το καλύτερο δώρο για την ομάδα, κάτι που υπονόησε και ο Πογιέτ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα