Έτσι θα γίνονται οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα

Θέμα των ημερών είναι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για την διανομή του κοινωνικού μερίσματος και πλέον το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στην διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι δικαιούχοι προκειμένου να λάβουν τον μποναμά.

Σύμφωνα με τις «οδηγίες χρήσης», που τις τελευταίες ώρες έχει περιγράψει ραδιοφωνικά ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας, Δημήτρης Καρέλλας, η διαδικτυακή πύλη θα ανοίξει μόλις εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση και μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα έχει καταβληθεί το μέρισμα. Επί του πρακτέου:

# Ο ενδιαφερόμενος θα εισέρχεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr (σ.σ. δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα) χρησιμοποιώντας κωδικούς του Taxis.

# Σε πρώτη φάση θα ζητείται ο ΑΜΚΑ του αιτούντος, το e-mail και αριθμός κινητού τηλεφώνου για να σταλεί ειδοποίηση. Σημειώνεται ότι η φόρμα είναι προσυμπληρωμένη με το φορολογητέο εισόδημα του 2016.

# Απαιτείται, επίσης, να δηλωθεί έγκυρος αριθμός IBAN τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο θα πιστωθούν τα χρήματα.

Σύμφωνα πάντα με τον γ.γ. Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας, αυτό που θα κρίνει όχι μόνο το αν κάποιος λάβει το κοινωνικό μέρισμα αλλά και τι χρηματικό ύψος θα έχει αυτό είναι το τεκμαρτό εισόδημα.

Σε ό,τι αφορά δε τους φιλοξενούμενους, ο κ. Καρέλλας εξηγεί πως αυτοί είναι δηλωμένοι και ότι αν προκύψει κάποιο θέμα, τότε η διαδικασία θα σταματήσει και θα ειδοποιηθεί ο φιλοξενούμενος, ώστε να μπει στο Taxis και να δηλώσει ότι συναινεί να χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα