Έφοδος της ελβετικής αστυνομίας στη γαλλική Ομοσπονδία

Το ελεύθερο να διεξάγει έρευνες και εκτός ελβετικών συνόρων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διαφθορά στο ποδόσφαιρο, έχει δώσει το διεθνές δικαστήριο, με την ελβετική Γενική Εισαγγελία να πραγματοποιεί έφοδο στα γραφεία της Γαλλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν εκπρόσωποι του Ελβετού εισαγγελέα, οι οποίοι συνεργάστηκαν με τις αρμόδιες γαλλικές αρχές. Προχώρησαν στην κατάσχεση εγγράφουν, τα οποία αφορούν τον Σεπ Μπλάτερ και την παράτυπη, όπως αποδείχθηκε πληρωμή ποσού δύο εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων προς το Μισέλ Πλατινί, ενέργεια η οποία σήμανε την αρχή του τέλους της καριέρας των δύο παραγόντων.

«Στο πλαίσιο της έρευνας κατασχέθηκαν έγγραφα για την καταβολή δύο εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων από την FIFA και η έρευνα θα συνεχιστεί», ανέφερε ο εκπρόσωπος της ελβετικής εισαγγελίας. Στο πλαίσιο της έρευνας έχει κληθεί να καταθέσει και ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, ο οποίος κατηγορείται για δοσοληψίες με τον πρώην πρόεδρο της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, προκειμένου ο τελευταίος να παραμείνει στο πόστο του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα