Έφυγε ο Βασίλης Κουκοβίνος, επί 24 χρόνια δήμαρχος στο Ίλιο

Έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών ένα από τα ιερά τέρατα της τοπική αυτοδιοίκησης. Ο λόγος για τον πρώην δήμαρχο Ιλίου Βασίλης Κουκουβίνος. Ο εκλιπών διατέλεσε δήμαρχος του Ιλίου από το 1982 έως το 2006 και θεωρείται ο άνθρωπος που σφράγισε τη σύγχρονη ιστορία του Ιλίου.

Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης θητείας του στον δημαρχιακό θώκο στο Ίλιο ολοκληρώθηκαν οι βασικές υποδομές, εκσυγχρονίστηκαν οι θεσμοί παροχής υπηρεσιών, υλοποιήθηκε η αντιπλημμυρική θωράκιση, δημιουργήθηκαν χώροι πρασίνου και αναψυχής, οργανώθηκε δίκτυο κοινωνικής προστασίας και πραγματοποιήθηκε έργο ορατό στους τομείς του αθλητισμού, του πολιτισμού και της παιδείας.

Για το συνολικό του έργο στην τοπική Αυτοδιοίκηση βραβεύτηκε σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση της ΠΕΔΑ ενώ ανάλογες εκδηλώσεις τιμής στον άνθρωπο και Δήμαρχο εκπλήρωσαν αλλεπάλληλα, ο νυν δήμαρχος Ιλίου, Νίκος Ζενέτος (που τον ακολούθησε στο τιμόνι της πόλης), ο Δήμος και οι πολίτες του Ιλίου, σε διάφορες εκδηλώσεις.

Η κηδεία του Βασίλη Κουκουβίνου θα γίνει την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι ενώ η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Ιλίου.

Η Γεννηματά

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κι επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προέβη στην ακόλουθη δήλωση για τον θάνατο του Βασίλη Κουκουβίνου:

“Με συγκίνηση και σεβασμό αποχαιρετούμε έναν δικό μας άνθρωπο, τον Βασίλη Κουκουβίνο. Άξιο και δυναμικό στέλεχος της Δημοκρατικής Παράταξης που αφιέρωσε τη ζωή του στην πόλη του και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι πολίτες του Ιλίου τον αγάπησαν και τον τίμησαν εκλέγοντας τον, για έξι τετραετίες, Δήμαρχο της πόλης τους. Ανταποκρίθηκε στον ρόλο του με όραμα και αφοσίωση μα πάνω από όλα με ευπρέπεια και εντιμότητα. Σφράγισε με το τεράστιο έργο του τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου, έργο που συνέβαλε καθοριστικά στην αναπτυξιακή πορεία της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αθήνας. Η απώλεια του Βασίλη Κουκουβίνου αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην πόλη του, στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην Παράταξη μας και σε όλους εμάς τους φίλους του που συμπορευθήκαμε σε κοινούς αγώνες. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του”.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα