Έφυγε ο «μπουλντόζας»!

Ένας ποδοσφαιριστής που έγραψε ιστορία με τη φανέλα του Παναθηναϊκού για πολλούς και διάφορους λόγους, όλους μα όλους αγωνιστικούς, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών. Ο λόγος για τον Βαγγέλη Πανάκη, τον γνωστό «μπουλντόζα» των ελληνικών γηπέδων, όχι λόγω των χαρακτηριστικών του εντός του γηπέδου (καθώς ήταν ψηλός και αέρινος και όχι δυναμικός παίκτης), αλλά επειδή ήταν οδηγός βαρέων οχημάτων της ΔΕΗ!

Ο Πανάκης ήταν μέλος του φανταστικού Παναθηναϊκού της δεκαετίας του ’60. Πέρα από το Κύπελλο του 1953 και το εθνικό πρωτάθλημα του 1955, πανηγύρισε τα πρωταθλήματα Α’ Εθνικής του 1960, του ’61, του ‘62, του ’64 και του ’65, το τελευταίο μάλιστα ήταν το περίφημο αήττητο πρωτάθλημα, μίας ομάδας για την οποία είχε δηλώσει τα εξής: « Ίσως εκείνη η ομάδα να ήταν η καλύτερη που είχε ποτέ ο Παναθηναϊκός. Διέθετε σπουδαίους ποδοσφαιριστές και εξαιρετικό προπονητή που ήξερε πολλά και μας έμαθε τακτικές που δεν φανταζόμασταν. Η ομάδα που στις αρχές της δεκαετίας του 60′ είχε κυριαρχήσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο είχε φτάσει στο απόγειο της. Ήμασταν τόσο ισχυροί που οι αντίπαλοι μας το πρώτο που επεδίωκαν ήταν να μην δεχτούν πολλά γκολ στα μεταξύ μας ματς. Αυτό το αήττητο πρωτάθλημα αποτελεί ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα και πολύ δύσκολα άλλη ομάδα θα καταφέρει κάτι τέτοιο».

Ο Βαγγέλης Πανάκης σταμάτησε την μπάλα σε ηλικία 32 ετών λόγω πολλαπλών τραυματισμών, ενώ πριν από τον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε στον ΠΑΟ Καλογρέζας. Με την πράσινη φανέλα έχει καταγεγραμμένες 91 συμμετοχές και 57 γκολ, αλλά έπαιξε πολλά περισσότερα παιχνίδια και πριν από το 1959 όταν άρχισαν οι επίσημες καταγραφές. Μετά το τέλος της καριέρας του παρέμεινε ενεργός, καθώς διατέλεσε για μία 20ετία πρόεδρος των παλαιμάχων του «τριφυλλιού». Αγωνίστηκε 14 φορές στην Εθνική Ελλάδας

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα