«Έχετε γίνει όμηροι ο ένας του άλλου»

Σφοδρή επίθεση στον Πάνο Καμμένο εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για «ατόπημα» του υπουργού Εθνικής Άμυνας καθώς σε μια συζήτηση ωρών έχει προσέλθει στην Ολομέλεια μόλις για λίγα λεπτά.

«Ως Νέα Δημοκρατία ζητούμε να μην μείνει τίποτα χωρίς διερεύνηση και να εξεταστούν πρακτικές θεσμικά απαράδεκτες», σημείωσε μεταξύ άλλων ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τον ρόλο του κ. Καμμένου στην υπόθεση με το πλοίο “Noor One”.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Ξέραμε ότι είστε ικανοί για πολλά. Ότι στοχοποιείτε όποιον σας ενοχλεί. Ότι κατασκευάζετε ακόμη και ψεύτικες δημοσκοπήσεις στα υπόγεια του Μαξίμου. Ότι τις διακινείτε από παρα-σύστημα. Κάπως έτσι φτάσαμε στο σημείο υπουργοί σας να υβρίζουν τη δικαιοσύνη και ο πρωθυπουργός να θεωρεί τη διάκριση των εξουσιών θεσμικό εμπόδιο».

«Ποιος είναι επιτέλους ο ρόλος του λιμενικού που μίλησε για πολιτικό σχέδιο;»

Συνεχίζοντας στο ίδιο έντονο ύφος, ο πρόεδρος της Ν.Δ. σημείωσε: «Έχετε αγωνία να κρατηθείτε στην εξουσία ελέγχοντας κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής. Τραυματίζετε το δημοκρατικό πολίτευμα. Η ετυμηγορία του λαού θα είναι σκληρή μαζί σας. Με τέτοια νοοτροπία η κυβέρνηση θεωρεί φυσιολογικό ότι ο υπουργός Άμυνας μιλά με ισοβίτη για εμπόριο ναρκωτικών. Eμείς ζητάμε η παρέμβαση Καμμένου να εξεταστεί. Για να δούμε αν ήταν μια επιπόλαιη παρέμβαση ή συνειδητή παρέμβαση στη δικαιοσύνη ή πολιτική σκευωρία. Μόνο μέσω Εξεταστικής θα το μάθουμε αυτό. Να μάθουμε ακριβώς τι είπαν 12 φορές σε μια εβδομάδα ο κ. Καμμένος με τον ισοβίτη. Τι είπαν σε 21 λεπτά. Και ποιος είναι επιτέλους ο ρόλος του λιμενικού που μίλησε για πολιτικό σχέδιο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναρωτήθηκε: «Είχε ο κ. Τσίπρας γνώση του τι ειπώθηκε; Ο πρωθυπουργός οφείλει να απαντήσει αν γνώριζε ή όχι. Αν ναι είναι απολύτως συνυπεύθυνος. Αν όχι θα έπρεπε να έχει αποπέμψει τον κ. Καμμένο. Είμαι περίεργος αν θα εμφανιστεί ο κ. Τσίπρας να υπερασπιστεί τον κυβερνητικό του εταίρο ή αν θα συνεχίσει να κρύβεται όπως κάνει με τον Σαρωνικό». Ανέφερε δε ότι «έχω παρακολουθήσει πολλές φορές τον κ. Τσίπρα να δίνει κάλυψη στον κ. Καμμένο. Δεν έχουμε κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου αλλά Καμμένου – Τσίπρα. Το μόνο που ξέρετε να κάνετε να κάνετε είναι να πετάτε λάσπη. Η έρευνα για την υπόθεση του Noor-1 πρέπει να φτάσει μέχρι το τέλος».

«Αφού διαλέξατε Καμμένο, θα πάτε μέχρι τέλους με τον Καμμένο»

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, «οι συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας προκαλούν ρίγος. Ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας δεν έχει διατάξει τον πειθαρχικό έλεγχο του λιμενικού υπαλλήλου. Δεν πρέπει να διερευνηθεί αυτή η υπόθεση;» «Έχετε γίνει όμηροι ο ένας του άλλου. Σε αυτόν τον μοιραίο εναγκαλισμό δεν θα σας προσφέρουμε σωσίβιο. Πλειοψηφίες που θα παριστάνετε οι μεν τους προοδευτικούς οι δε τους πατριώτες να τις ξεχάσετε. Ότι φέρνετε θα πρέπει να έχει τη στήριξη όλης της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Αφού διαλέξατε Καμμένο, θα πάτε μέχρι τέλους με τον Καμμένο», είπε μεταξύ άλλων.

«Η χώρα βρίσκεται σε έναν επικίνδυνο θεσμικό κατήφορο. Χρέος όλως μας να προστατεύσουμε τη νομιμότητα και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Η υπόθεση Καμμένου δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να δηλητηριάζει άλλο τον δημόσιο βίο. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να διορθώσουν τη βλάβη που έγινε στο δημόσιο βίο. Δείξτε ότι έχετε ευαισθησία για τη νομιμοτητα και την ηθική τάξη. Μην εκτίθεστε ηθικά στα μάτια των πολιτών», κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα