“Έχετε διαστημικό θράσος”

Αυτή ήταν η απάντηση του Παφίλη στον Σκουρλέτη που επιτέθηκε εκ νέου στο ΚΚΕ

Δεύτερο ημίχρονο στην αντιπαράθεση του Πάνου Σκουρλέτη με το ΚΚΕ είχαμε, αυτή τη φορά στην Βουλή. Η αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών και του ΚΚΕ ξεκίνησε την προηγούμενη Κυριακή, όταν τα μέλη του ΠΑΜΕ, κατέλαβαν τον χώρο που διεξαγόταν το αναπτυξιακό συνέδριο στην Ελευσίνα, ενώ κατά την διάρκεια της ομιλίας Τσίπρα διοργανώθηκε συγκέντρωση.

Η κόντρα στην Βουλή ήταν μεταξύ του κ. Σκουρλέτη με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη. Ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε τις κατηγορίες του κατά του ΚΚΕ, για ολισθηρό δρόμο, τονίζοντας ότι στόχος του δεν ήταν να κάνει μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αλλά να ακυρώσει μια συζήτηση διαλόγου.

«Την αποκαλέσατε φιέστα, όταν για πρώτη φορά ένα υπουργικό συμβούλιο συζητά με απλούς ανθρώπους, για να αναδείξει τα προβλήματα και τις παθογένειες ετών που υπάρχουν στη Δυτική Αττική» επεσήμανε ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε: «Σας ενοχλεί ο διάλογος, αλλά δεν είναι φιέστα να μαζεύεις ξενόφερτα πούλμαν με φοιτητές; Πέστε μου μια φορά που το κάνατε αυτό με την κυβέρνηση Σαμαρά; Χρωστάτε απαντήσεις, όχι σε εμάς, αλλά στον κόσμο της εργασίας, που δεν βρήκατε τίποτα να τους πείτε για το θέμα των συλλογικών συμβάσεων που υπογράφηκαν για πρώτη φορά. Αυτός ο ολισθηρός δρόμος απομονώνει μια πλευρά της Αριστεράς».

Διαστημικό θράσος

«Χρειάζεται πολύ μεγάλο θράσος, διαστημικό, να φέρνεις τη νύχτα σαν τον κλέφτη, τροπολογία για να καταργείς την απεργία και να έχεις στείλει με τις πολιτικές σου στο Καιάδα τον κόσμο, να κατηγορείς αυτούς που προσπαθούν και υπερασπίζονται τα συμφέροντά του όταν κάνει μια διαμαρτυρία» αντέτεινε ο κ. Παφίλης και πρόσθεσε:

«Οι διαμαρτυρίες μας είναι συμβολικές. Σας ενοχλεί γιατί πέφτουν τα φύλλα συκής. Εμείς δεν μασάμε από τέτοιες επιθέσεις ακραίες, που έχουμε φάει και επί Ν.Δ. Και δεν κάνουμε πίσω. Και θα αντιπαλέψουμε οποιαδήποτε κυβέρνηση στέκεται απέναντι στους εργαζόμενους».

 

Από την πλευρά του, ο κ. Σκουρλέτης επέμεινε ότι το ΚΚΕ πρέπει να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως αν είναι θετικά τα μέτρα για την προστασία των συμβασιούχων, η επέκταση για τα βαρέα και ανθυγιεινά και η απλή αναλογική.

«Όλος ο ελληνικός λαός γνωρίζει πως οτιδήποτε ανακουφίζει τον ελληνικό λαό και το φέρνει η κυβέρνηση, το στηρίζουμε, αλλά παράλληλα αποκαλύπτουμε και την κοροϊδία» ανταπάντησε ο κ. Παφίλης, τονίζοντας παράλληλα, ότι το ΚΚΕ το ίδιο έκανε και για το νομοσχέδιο με την απλή αναλογική, που την στήριξε, όπως είπε, «έστω και νόθα».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα