«Έχετε υποθηκεύσει το μέλλον της Ελλάδας για άλλα 5 χρόνια»

«Προκαλείτε μεγάλη βλάβη στην οικονομία, ενώ νομοθετείτε διατάξεις που ούτε εσείς δεν συμφωνείτε, επεσήμανε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τις πολιτικές που εφαρμόζει.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απέρριψε κατηγορηματικά την κυβερνητική ρητορική περί καθαρής εξόδου από τα μνημόνια τον ερχόμενο Αύγουστο. Παράλληλα υπογράμμισε (σ.σ. απευθυνόμενος στην κυβέρνηση) πως «έχετε ήδη υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας για την επόμενη πενταετία, με περικοπές στις συντάξεις και το αφορολόγητο, αλλά και με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που πνίγουν την οικονομία». Αναφερόμενος στην αποστροφή του Γερούν Ντάισελμπλουμ που είπε πως «η ζωή μας έγινε ευκολότερη με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Τσακαλώτο», ρώτησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πως νοιώθουν με αυτές τις αναφορές. «Αλήθεια σας άρεσε αυτή η αναφορά; Εσείς που μιλούσατε για εθελόδουλους και γερμανοτσολιάδες, αισθάνεστε άραγε ίχνος ντροπής να ακούτε ότι είστε η ευκολότερη κυβέρνηση που συνάντησαν οι δανειστές μας;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει την παραίτηση του Κώστα Ζουράρι από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας, υπογραμμίζοντας: «Ακόμη και ο ανεκδιήγητος κ. Ζουράρις έπρεπε να χυδαιολογήσει κατά ποδοσφαιρικών ομάδων για να τον εξαναγκάσετε σε παραίτηση από την κυβέρνηση. Όταν έλεγε “δεν πειράζει να χαθούν και δύο-τρία νησιά” ή όταν προσέβαλε με απαράδεκτο τρόπο τους μαθητές δεν σας ενοχλούσε».

Σχολιάζοντας την επιχειρηματολογία περί αύξησης της απασχόλησης ανέφερε τα εξής νούμερα: «Το 2014 οι νέες προσλήψεις ήταν μοιρασμένες μεταξύ πλήρους και μερικής απασχόλησης. Το 2017 καταφέρατε οι νέες προσλήψεις να είναι κατά 55% μερικής απασχόλησης και μάλιστα με αυξητικές τάσεις καθώς τον Δεκέμβριο του ’17 έφτασαν το 57%». Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε σε ένα ζήτημα που είναι σταθερά στη ρητορική της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αφορά την στάση του ΣΥΡΙΖΑ πριν γίνει κυβέρνηση. Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Εσείς ως έξαλλη αντιπολίτευση απειλούσατε επενδυτές και βάζατε φωτιά στο οικονομικό κλίμα. Εμείς σήμερα καλούμε τους επενδυτές να έρθουν και να επενδύσουν στην πατρίδα μας. Να δουν πίσω από την ασυναρτησία και τη θολούρα της σημερινής κυβέρνησης τις πραγματικές προοπτικές της χώρας».

Τι είπε για το Σκοπιανό και την κυβέρνηση Καραμανλή

Τέλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στηλίτευσε τη στάση της κυβέρνησης για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, λέγοντας πως ο ελληνικός λαός δεν εμπιστεύεται και δικαιολογημένα την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί το ζήτημα. Από την πλευρά της η ΝΔ, όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, έχει ξεκάθαρη θέση όπως αυτή ορίστηκε από την κυβέρνηση Καραμανλή το 2008. Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως το θέμα δεν αφορά μόνο την ονομασία αλλά πρέπει να περιλαμβάνει ένα σύνολο ζητημάτων που είναι παρόντα διαχρονικά, όπως ο αλυτρωτισμός του γειτονικού κράτους.

Τέλος, αναφέρθηκε στο πρόσφατο ταξίδι του στην Βόρειο Ελλάδα κάνοντας λόγο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας που είναι «παρούσα από την Βεργίνα μέχρι την Πέλλα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα