“Έχουμε ρεκόρ στην εισροή από άμεσες ξένες επενδύσεις”

Για  ρεκόρ στην εισροή από άμεσες ξένες επενδύσεις μίλησε ο Στέργιος Πιτσιόρλας που αναφέρθηκε ακόμα και στην επίσκεψη Μακρόν στην Ελλάδα αλλά και στην επένδυση στο Ελληνικό.

Ερωτηθείς για το θέμα των επενδύσεων που κυριαρχεί στο δημόσιο διάλογο τις τελευταίες ημέρες, ο  υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης,  τόνισε ότι «προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς» και έχουμε θετικούς δείκτες παντού.

«Πολύ θετικό ότι είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη που κάνει ο Πρόεδρος Μακρόν και επιλέγει την Ελλάδα» σχολίασε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, για την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στη χώρας μας προσθέτοντας ότι με δεδομένη τη φιλοδοξία του να παίξει σημαντικό ρόλο στην πορεία της Ε.Ε. και την επιθυμία του να διατυπώσει τις απόψεις του και τις προτάσεις του.

«Η επιλογή της χώρας μας δείχνει και την κατεύθυνση των απόψεων. Είμαστε σε κοινή και παράλληλη πορεία για τα μεγάλα ζητήματα της Ευρώπης» και είναι σημαντικό ότι ο κ. Μακρόν διατυπώνει με σαφήνεια τη στήριξή του στη Ελλάδα και αποκλείει κάθε συζήτηση για Grexit.

“Τα πράγματα στην οικονομία βελτιώνονται κάτι που το αναγνωρίζουν και στην Ευρώπη”

«Η χώρα μας παρουσιάζει μια πολύ μεγάλη κινητικότητα σήμερα ο κ. Μακρόν, χθες ο κ. Μπορίσοφ, αύριο στη ΔΕΘ με πλήθος Κινέζικων εταιρειών, την επόμενη εβδομάδα ο κ. Τζεντιλόνι. Και μια σειρά από δείκτες δείχνουν ότι τα πράγματα στην οικονομία βελτιώνονται κάτι που το αναγνωρίζουν και στην Ευρώπη» υποστήριξε ο υφυπουργός.

Ο κ. Πιτσιόρλας επισήμανε ότι έχουμε ρεκόρ στην εισροή από άμεσες ξένες επενδύσεις, τριπλασιασμό σε σχέση με το 2016 και αυτό αφορά «καθαρές εισροές και χρήματα που έχουν πέσει ήδη στην Ελλάδα». Ζούμε μια περίοδο που υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον πρόσθεσε φέρνοντας το παράδειγμα της επένδυσης της Philip Morris, καθώς και την μεγάλη κινητικότητα που σημειώνεται στον ξενοδοχειακό τομέα.

«Είμαστε σε ανοδική πορεία και έχουμε θετικούς δείκτες παντού» ανέφερε ο κ. Πιτσιόρλας παραπέμποντας στην πρόβλεψη του ΙΟΒΕ για τις επενδύσεις στη βιομηχανική παραγωγή που για το 2017, αναμένονται άνω του 18%.

Για το Ελληνικό

Αισιόδοξος ότι μέσα στο 2018 θα καταφτάσουν στο Ελληνικό οι πρώτες μπουλντόζες εμφανίστηκε ο Στέργιος Πιτσιόρλας,μετά από την τελευταία καθυστέρηση στην επένδυση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ).

Την ίδια ώρα, ο κ. Πιτσιόρλας διευκρίνισε ότι μέχρι το τέλος του 2017 θα έχει εκδοθεί και το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που απομένει ενώ παράλληλα θα έχει προκηρυχτεί και ο διαγωνισμός για το καζίνο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα