“Έχουμε σταθερές σχέσεις με την κυβέρνηση Τραμπ”

Επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί από την Δευτέρα 13 Μαρτίου ο Νίκος Κοτζιάς και λίγο πριν αναχωρήσει για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο. 

«Θα συζητήσουμε για τα προβλήματα της περιοχής, θα εξετάσουμε σε ποιον βαθμό συμπίπτουν οι απόψεις μας και οι σχεδιασμοί μας», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η διήμερη επίσκεψη που πραγματοποιεί σήμερα και αύριο στην Ουάσιγκτον θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνο-αμερικανικών σχέσεων.

 

Ερωτηθείς ειδικότερα για το ποιες είναι οι σχέσεις της Ελλάδας με τη νέα κυβέρνηση του πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο υπουργός Εξωτερικών απάντησε: “Νομίζω ότι με τη διοίκηση του σημερινού προέδρου έχουμε σταθερές σχέσεις και έχουμε κάνει πολλές συναντήσεις. Ελπίζω να αναπτυχθούν παραπέρα, θα συζητήσουμε για τα προβλήματα της περιοχής, θα εξετάσουμε σε ποιο βαθμό συμπίπτουν οι απόψεις μας και οι σχεδιασμοί μας. Ελπίζω επίσης να μπορέσω να προωθήσω την παραπέρα ανάπτυξη των σχέσεων ΗΠΑ-Ελλάδος και με άλλους υπουργούς που είναι απαραίτητες και για τη χώρα μας και για τις διεθνείς μας σχέσεις”.

Επεσήμανε εξάλλου ότι μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης Τράμπ είχε συνάντηση με τον παραιτηθέντα σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, Μάικλ Φλίν, προσθέτοντας ότι στην Ουάσιγκτον θα συναντήσει την Τρίτη για πρώτη φορά το νέο Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας, τον υποστράτηγο Χέρμπερτ Ρέιμοντ Μακμάστερ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα