«Έχουμε υπεύθυνους βουλευτές και το έχουν αποδείξει»

Το πολυνομοσχέδιο και η ψήφιση του στη Βουλή αποτελεί τον μεγάλο «πονοκέφαλο» της κυβέρνησης. Αρκετοί είναι οι βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία (αλλά και το ΠΑΣΟΚ) που αντιδρούν σε αυτό και απειλούν με καταψήφιση του νομοσχεδίου. Ωστόσο, ο Αντώνης Σαμαράς έδειξε να μην ανησυχεί για την έκβαση της ψηφοφορίας και με μήνυμα που έστειλε προς τους κυβερνητικούς βουλευτές, θέλησε να βάλει ένα τέλος στα αντάρτικα που δημιουργήθηκαν κυρίως με αφορμή την υπόθεση του γάλακτος αλλά και με άλλα ζητήματα όπως τα φάρμακα και τα ταξί. «Είναι υπεύθυνοι και το έχουν αποδείξει» τόνισε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, (μετά την κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία συμμετείχαν ακόμη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης), ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στη συμφωνία με την τρόικα, είπε ότι «κρατήθηκαν άθικτες όλες οι κόκκινες γραμμές που είχαμε βάλει».

Αναλυτικά η δήλωση Σαμαρά

«Μετά από επτά μήνες διαπραγμάτευσης πετύχαμε μία συμφωνία που κάνει το μεγάλο βήμα μπροστά. Πρώτα απ’ όλα αναγνωρίστηκαν όλες οι επιτυχίες της χώρας. Μετά δεν θα υπάρχουν νέα μέτρα λιτότητας. Τελείωσε αυτό. Και κυρίως κρατήθηκαν άθικτες όλες οι κόκκινες γραμμές που τους είχαμε βάλει.

Θα ακολουθήσει τώρα η έξοδός μας στις αγορές, μετά η συζήτηση για το χρέος. Και έτσι μόνο αρχίζουμε πια, οριστικά, να βγαίνουμε από την κρίση και από τα μνημόνια.

Αυτό και μόνο μετράει σήμερα. Και αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Οι βουλευτές μας το ξέρουν. Είναι υπεύθυνοι και το έχουν αποδείξει»

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα