«Έχω να μάθω πολλά από τον Γκουαρντιόλα»

Παρά το γεγονός ότι η Ρεάλ Μαδρίτης τον προετοιμάζει για τον προπονητή που θα αποτελέσει τη λύση του μέλλοντος, ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν είχε κανένα πρόβλημα να παραδεχθεί το θαυμασμό του για τον Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ο Γάλλος παλαίμαχος άσος που τώρα είναι προπονητής στη δεύτερη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης, τόνισε ότι η Μπάγερν Μονάχου έχει περάσει σε άλλο επίπεδο υπό την καθοδήγηση του Πεπ Γκουαρντιόλα, χαρακτηρίζοντάς τον σπουδαίο τεχνικό.

«Η Μπάγερν πάντα ήταν καλή ομάδα, αλλά τώρα έχει φτάσει σε παγκόσμιο επίπεδο, και αυτό οφείλεται κυρίως στον Πεπ, που έδωσε στο σύλλογο μία έξτρα ποιότητα. Φέρνει τη δική του φιλοσοφία στο παιχνίδι κάνοντας τη διαφορά στην Μπάγερν.

Είναι σπουδαίος τεχνικός. Τον γνώριζα ως παίκτη, αφού παίξαμε αρκετές φορές ως αντίπαλοι, αλλά τώρα είμαι ένας πρωτάρης προπονητής και αυτός είναι έμπειρος, παγκόσμιας κλάσης τεχνικός. Μπορώ να μάθω πολλά από εκείνον», δήλωσε ο «Ζιζού» σε συνέντευξή του στην «Die Welt».

Τέλος, μιλώντας για την προσωπική του εξέλιξη, τόνισε: «Ήταν συνειδητή απόφαση να αναλάβω τη Ρεάλ Καστίγια. Μπορεί να ήμουν καλός ως παίκτης, αλλά ως προπονητής είμαι αρχάριος.

Υπήρχαν προτάσεις από κορυφαία πρωταθλήματα, αλλά θέλω να προχωράω προπονητικά όχι λόγω του παρελθόντος μου, αλλά λόγω της δουλειάς και της ικανότητάς μου. Έχω ακόμα πολλά να μάθω», ανέφερε ο Ζιντάν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα