«Έχω φέρει περισσότερα χρήματα στη χώρα απ’ όσα έχω βγάλει»

Σε νέες δηλώσεις, μετά το θόρυβο που  δημιουργήθηκε για το ζήτημα των εμβασμάτων που έστειλε στο εξωτερικό, προέβη ο Γκίκας Χαρδούβελης. «Έχω φέρει περισσότερα χρήματα στη χώρα απ’ όσα έχω βγάλει» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο τέως υπουργός Οικονομικών

Ο κ. Χαρδούβελης διευκρίνισε ότι την περίοδο κατά την οποία έβγαλε τα χρήματα του στο εξωτερικό, επικρατούσε μία διαφορετική κατάσταση, ένας διαφορετικός ΣΥΡΙΖΑ, μία διαφορετική Ευρώπη, και προσέθεσε ότι διατηρεί τα χρήματα του σε αμοιβαία κεφάλαια στην Αμερική.

Σχετικά με το αδίκημα, για το οποίο εγκαλείται,  δήλωσε ότι δεν έχει λάβει επιστολή από τον πρόεδρο της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Π. Νικολούδη, αλλά ενημερώθηκε από τα media και σημείωσε ότι ως ο τότε προϊστάμενος του πολιτικού γραφείου (του Λουκά Παπαδήμου) δεν ενέπιπτε σε αυτούς που έπρεπε να κάνουν δήλωση.

Όσον αφορά το «email Χαρδούβελη», δήλωσε ότι «έπρεπε να γίνει μία μελέτη για το ασφαλιστικό, δεν προβλεπόταν καμία περικοπή συντάξεων. Την ίδια πρόβλεψη έχει υπογράψει και η νυν κυβέρνηση στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου», ενώ για το θέμα των επικουρικών επανέλαβε ότι είχαν θεσμοθετηθεί και δεν συμπεριλαμβάνονταν στο email.

Ερωτηθείς σχετικά με την αλλαγή του ΦΠΑ που προβλεπόταν στο email, επιβεβαίωσε ότι προβλεπόταν αύξηση του ΦΠΑ των ξενοδοχείων από το 6,5% στο 13% επειδή οι ξένοι θεωρούσαν ότι «θα είχαμε δημοσιονομικό κενό ύψους περίπου 2,6 δισ. από τον Οκτώβριο.

Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης αντιπροτάθηκαν μέτρα, μόνο εφόσον ο προϋπολογισμός παρέκκλινε των στόχων εντός της χρονιάς. Μόνο ένας από τους τρεις θεσμούς είχε πειστεί για το κλείσιμο της αξιολόγησης τον Δεκέμβριο, ενώ ΕΚΤ και ΔΝΤ δεν συμφωνούσαν».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα