«Ήμασταν με το ένα πόδι εκτός ευρώ»

Μία ανάσα βρέθηκε η Ελλάδα το 2012 από το να τεθεί εκτός ευρώ, ανέφερε ο  Γιάννης Μιχελάκης μιλώντας στον realfm. Ο  υπουργός Εσωτερικών στη  συνέντευξη του σχολίασε τόσο το δημοσίευμα των Financial Times για την Σύνοδο στις Κάννες όσο και για τα όσα αναφέρει στο βιβλίο του ο Τίμοθι Γκάιτνερ.

«Το 2012 η χώρα πραγματικά βρέθηκε με το ένα πόδι έξω από το ευρώ. Ήταν έτοιμοι πριν από δύο χρόνια, να θέσουν την χώρα εκτός ευρωζώνης και θα οδηγούσαν την Ελλάδα σε χρεωκοπία», τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ..

Παράλληλα ο κ. Γιάννης Μιχελάκης σημείωσε ότι τα όσα έχουν δημοσιευθεί αγγίζουν και το θέμα της πολιτικής σταθερότητας. «Θα πρέπει να καταλάβουμε το πόσο εύκολα η Ελλάδα θα μπορούσε να υποστεί μια οικονομική καταστροφή που θα την πληρώναμε εμείς και είναι ένα θέμα που αγγίζει την πολιτική σταθερότητα» είπε. Ο  υπουργός Εσωτερικών τόνισε επίσης ότι η επιλογή Πρωθυπουργού αποφασίστηκε στην Ελλάδα και από τους πολιτικούς αρχηγούς που συμμετείχαν στην κυβέρνηση.

«Η ψήφος δεν θα πρέπει να είναι χαλαρή»

Όσον αφορά την διπλή εκλογική αναμέτρηση σημείωσε ότι η «ψήφος δεν θα πρέπει να είναι χαλαρή» και πρόσθεσε «Έχουμε αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές. Το διακύβευμα είναι σοβαρό. Δηλαδή ποια πρόσωπα θα επιλέξουν οι πολίτες να τους εκπροσωπήσουν στο ευρωκοινοβούλιο. Ποιος θα πάει να μας εκπροσωπήσει στην Ευρώπη, αυτός που δεν πιστεύει στην Ευρώπη;

«Εκείνος που ουσιαστικά την υπονομεύει και είναι εναντίον της; Πως θα διεκδικήσουμε τότε εκείνα που πρέπει να διεκδικήσουμε ως χώρα; Ποιος πιστεύει ότι με τα όσα έχουμε πετύχει θα πρέπει να χαθεί η κυβερνητική σταθερότητα και να μπουν σε κίνδυνο οι θυσίες των πολιτών από εκείνους που θέλουν να κάνουν ρεσάλτο στην εξουσία».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα