Ήρθε η ώρα του Τάσου Μπακασέτα!

Δύο αλληλένδετες απορίες συνοδεύουν τη φετινή ΑΕΚ των 18 επίσημων αγώνων. Αν πρέπει να παίζει με δύο ή με τρεις στόπερ κι αν ο Μάνταλος είναι καλό να αγωνίζεται στα αριστερά ή στον άξονα. Οι κουβέντες αυτές ξαφνικά σαν να παύουν.

Στη Νέα Σμύρνη αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά πως το 3-5-2 ταιριάζει περισσότερο στη φετινή ΑΕΚ και με το που… αποδείχθηκε, τραυματίστηκε σοβαρά ο Πέτρος Μάνταλος. Τι σημαίνει αυτό; Πως από την Πέμπτη θα έχουμε να κάνουμε με μία ομάδα χωρίς τον ηγέτη της και με έναν ποδοσφαιριστή να προσπαθεί να αποδείξει πως μπορεί να τον αντικαταστήσει, τον Τάσο Μπακασέτα.

Ο 24χρονος  μεσοεπιθετικός είναι ο πιο αδικημένος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ. Διαρκής αφισβήτηση για το αν μπορεί να παίξει στα πλάγια και για το αν πρέπει να καλείται στην Εθνική. Η αλήθεια είναι πως σαν ποδοσφαιρική μονάδα του ταιριάζει μία συγκεκριμένη θέση στο γήπεδο, αλλά σε αυτή είναι εξαιρετικός. Είτε δεύτερος επιθετικός στο 4-4-1-1, είτε «δεκάρι» στο 3-5-2 είναι χρήσιμος σε οποιαδήποτε φιλοσοφία παιχνιδιού (πίεσης, αλλά και αντεπιθέσων). Ο Μπακασέτας πέραν του ότι έχει το πιο δυνατό πόδι στη Λίγκα, έχει εξαιρετικές εκτελέσεις στημένων, είναι πολύ-πολύ δυνατός στα τζαρτζαρίσματα, ξέρει να βάζει απίθανα το σώμα στις διεκδικήσεις για να κερδίζει φάουλ και εσχάτως δείχνει να έχει βελτιώσει και την κάθετη πάσα. Προφανώς μιλάμε και για τον παίκτη με το καλύτερο σουτ εκτός περιοχής.

Είναι ποδοσφαιριστής με γερά πνευμόνια και άριστος τακτικά, δεν αφήνει ποτέ τη θέση του, δεν δημιουργεί αναρχία στο παιχνίδι. Και στους αριθμούς; Σε 40 ματς με την ΑΕΚ έχει οκτώ γκολ και πέντε ασίστ, μία άμεση συμμετοχή σε τέρμα ανά τρία ματς. Με Θρασύβουλο, Άρη, Πανιώνιο και Αστέρα Τρίπολης είχε σε 131 ματς, 22 γκολ και 15 ασίστ, δηλαδή άμεση συμμετοχή σε τέρμα ανά 3,5 παιχνίδια. Εντελώς αθόρυβα έχει βελτιώσει τη στατιστική του, χωρίς καν να παίρνει τα στημένα στην Ένωση.

Ο λυπηρός τραυματισμός του Μάνταλου δίνει την ευκαιρία στον φορμαρισμένο Μπακασέτα (που θυμίζουμε έχασε την προετοιμασία) να αναλάβει δράση. Ο Χιμένεθ στο 3-5-2 με τη Μίλαν ίσως επιλέξει Γαλανόπουλο, Σιμόες, Γιόχανσον στα χαφ και Αραούχο Λιβάγια μπροστά, που σημαίνει πως θα έρθει από τον πάγκο, αλλά ακόμη κι έτσι υπάρχουν πολλά παιχνίδια στο πρόγραμμα στα οποία ο 24χρονος Κορίνθιος αναμένεται από εδώ και στο εξής να ξεκινάει.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα