«Ήττα για το λαό η συμφωνία που κάναμε τον Ιούλιο του 2015»

Την  παραδοχή λαθών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που είχαν και έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην κοινωνία ομολόγησε ο Πάνος Σκουρλέτης.

“Η συνθηκολόγηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιούλιο του 2015 έγινε με απόλυτη συνείδηση του τι κάναμε» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

“Δεν υπήρχε εναλλακτική λύση”

Όπως είπε όμως, δεν υπήρχε εναλλακτική «Ήταν σαφώς προτιμότερη από την εναλλακτική της τυφλής σύγκρουσης, που θα καταστούσε την κοινωνία έρμαιο των ακραίων απόψεων του Σόιμπλε και των οπαδών του».
Σε …αυτοκριτική διάθεση, ο κ. Σκουρλέτης είπε επίσης ότι στις εκλογές του 2015, οι πολίτες επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ ως «το μικρότερο κακό».

Πάντως, όσον αφορά τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας ότι «είμαστε πιο κοντά στον στόχο να βγούμε στις αγορές πριν το 2018».

Επιχειρώντας παράλληλα να αποσείσει από τον ΣΥΡΙΖΑ την ευθύνη για τις πολιτικές λιτότητας και τα φορομπηχτικά μέτρα που έφερε για τους πολίτες ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι «για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια αντίφαση που είναι “καταδικασμένος” να πορεύεται να επιβάλει λιτότητα αλλά παράλληλα να υπόσχεται ότι θα προσφέρει έξοδο από αυτή. Κι αυτό γιατί έχει μια αβέβαιη έκφανση όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για τη χώρα».

Όσον αφορά τη συμφωνία της Πέμπτης ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε, επίσης, ότι με όσα αποφασίστηκαν «είμαστε πιο κοντά στον στόχο να βγούμε στις αγορές πριν το 2018 καθώς υπήρξε ρητή αναφορά που μιλούσε για στήριξη της προσπάθειας εξόδου της αγοράς και αυτό δεν έχει ξανατεθεί με σαφήνεια».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα