«Ή τέταρτο μνημόνιο ή βγαίνουμε από το ευρώ»

Το καμπανάκι το χτύπησε την Παρασκευή το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής λέγοντας πως οι καθυστερήσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης μπορεί να φέρει νέα μέτρα και τέταρτο μνημόνιο. Τον κίνδυνο τον επεσήμανε και το Σάββατο ο πρόεδρος των οικονομικών εμπειρογνωμόνων της Βουλής.

Ο Παναγιώτης Λιαργκόβας τόνισε την ανάγκη για κλείσιμο της αξιολόγησης μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, σχολιάζοντας έτσι την τριμηνιαία έκθεση του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής για την πορεία της ελληνικής οικονομίας που δόθηκε στη δημοσιότητα.

«Η τελική ημερομηνία για να βγει η Ελλάδα από την οικονομική περιδίνηση είναι η 20η Φεβρουαρίου, καθώς μετά η χώρα μας θα απολέσει τη δυνατότητα να μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιαργκόβας σε δηλώσεις του στον Σκάι.

Σύμφωνα με τον κ. Λιαργκόβα, αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα χάσει πολύτιμο χρόνο για να μπορέσει να προετοιμάσει την συντεταγμένη έξοδό της στις αγορές μέχρι το 2018, που ολοκληρώνεται το σημερινό οικονομικό πρόγραμμα.

«Αν δεν υπάρξει 4ο μνημόνιο τότε μιλάμε για το απευκταίο σενάριο της εξόδου από τη ζώνη του ευρώ», τόνισε ο κ. Λιαργκόβας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα