Ίσες αποστάσεις από τον “Τζίτζι”

Την ουδετερότητα επέλεξε ο Απόστολος Τζιτζικώστας κι έδειξε ανθεκτικότητα στις πιέσεις των καραμανλικών να στηρίξει ανοιχτά τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας επέλεξε να κρατήσει ίσες αποστάσεις από τους δύο μονομάχους, υποστηρίζοντας πως οι ψηφοφόροι που τον τίμησαν στον πρώτο γύρο να αποφασίσουν με βάση τη συνείδηση τους.

Αυτή η εξέλιξη αναμφίβολα ικανοποίησε περισσότερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά στην Μακεδονία, όπου υπάρχει έντονο το καραμανλικό στοιχείο, εάν ο Τζιτζικώστας υποδείκνυε Μεϊμαράκη.

Οι δύο πάντως μονομάχοι το τελευταίο διήμερο έχουν ρίξει το βάρος τους στην Θεσσαλονίκη, που σύμφωνα με τους εκλογολόγους θα παίξει σημαντικό ρόλο.

Ο κ. Μεϊμαράκης ήταν Δευτέρα και Τρίτη, έδωσε συνέντευξη Τύπου και δήλωσε πως δεν συναινεί σε οικουμενική κυβέρνηση, διαφοροποιούμενος από καραμανλικούς κύκλους που δεν αποκλείουν ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν με απασχολεί καθόλου το σενάριο της οικουμενικής κυβέρνησης» διαμήνυσε εν νέου ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη.  «Η Ν.Δ. είναι έτοιμη να κυβερνήσει, όπως ήταν και τον Σεπτέμβριο» σημείωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη και πρόσθεσε ότι «δεν χρειαζόμαστε χρόνο προετοιμασίας».
Σχετικά με το ασφαλιστικό, υπογράμμισε ότι «η Ν.Δ. δεν μπορεί να ψηφίσει κάτι, το οποίο δεν μπορεί να λύσει το υπάρχον πρόβλημα» και κατέστησε σαφές ότι τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση δεν εκφράζουν το κόμμα. «Δεν τα πιστεύουμε» έσπευσε να διευκρινίσει.
Πάντως, διαβεβαίωσε ότι «θα δούμε αναλυτικά τις προτάσεις της κυβέρνησης και είναι σίγουρο ότι θα καταθέσουμε βελτιωτικές προτάσεις».
Ερωτηθείς για την εσωκομματική διαδικασία, ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι «δεν υπάρχουν στρατόπεδα στη Ν.Δ.» και ξεκαθάρισε ότι «μόλις υπάρξει ανανέωση, θα εξαλειφθούν – ή έστω θα συρρικνωθούν – όλα αυτά».
Καταλήγοντας, έκανε ειδική μνεία στην αναγκαιότητα η ανανέωση να συνοδευτεί με αξιοκρατία, «καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έχουμε ευνοιοκρατία».

Ο Μητσοτάκης

Στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν ανακουφισμένοι από τη δήλωση του Τζιτζικώστα και εκτιμούν πως ο Περιφερειάρχης “κλείνει το μάτι” στον βουλευτή της Β’ Αθήνας. Αυτή τη στιγμή το κλίμα στη Βόρεια Ελλάδα, σε επίπεδο στελεχών, δημάρχων, αντιδημάρχων, αντιπεριφερειαρχών και περιφερειακών συμβούλων, αλλά και γενικά κομματικών παραγόντων, είναι υπέρ του κ. Μεϊμαράκη, στη λογική ότι η περιοχή είναι «καραμανλική».

Υπέρ της υποψηφιότητας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη τάσσεται με γραπτή δήλωση του ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Μηνάς Σαμαντζίδης, ο οποίος στην αρχή της προεκλογικής εκστρατείας είχε υπογράψει υπέρ της υποψηφιότητας του Απόστολου Τζιτζικώστα.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα