«Ίσως μας ζητηθούν νέα μέτρα, αλλά δεν το συζητάμε…»

«Βεβαίως δεν περνάει από το χέρι μας η επίλυση διαφορών μεταξύ των δανειστών μας και δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο κάποιοι να θέσουν νέα ζητήματα προκειμένου να πιέσουν την Ελλάδα για νέα μέτρα».

Αυτό δήλωση, μιλώντας στην εφημερίδα «Αυγή», ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσουν οι δανειστές νέα μέτρα λιτότητας από την κυβέρνηση. «Η θέση της κυβέρνησης είναι ότι εμείς ανταποκρινόμαστε σε ό,τι έχουμε δεσμευτεί. Δεν συζητάμε το ενδεχόμενο νέων μέτρων και διαμορφώνουμε τις ευρύτερες δυνατές συμμαχίες ούτως ώστε να κλείσουμε εντός του έτους την τρίτη αξιολόγηση», τόνισε ο κ. Πιτσιόρλας.

«Σε εξέλιξη πολύ μεγάλες επενδύσεις – Έρχονται κι άλλες άμεσα»

Ο ίδιος ανέφερε ακόμη ότι είναι ήδη σε εξέλιξη πολύ μεγάλες επενδύσεις και δρομολογούνται άμεσα νέες στους τομείς των μεταφορών, της ενέργειας, των ψηφιακών δικτύων, της βιομηχανίας, της αγροτοδιατροφής, της υγείας, του τουρισμού κλπ. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η σημερινή εικόνα επιτρέπει αισιοδοξία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και πάνω από όλα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Σχετικά με την ιδιωτικοποίηση ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι «είναι γνωστή η θέση της ελληνικής κυβέρνησης ότι η πλειοψηφία των μετοχών των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, δηλαδή ο έλεγχός τους, θα παραμείνει στο Δημόσιο».

Τέλος, για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά είπε: «Μπαίνουμε τώρα στην πιο λεπτή φάση και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να βρούμε μια λύση ώστε τα μεγάλα ναυπηγεία της χώρας να λειτουργήσουν ξανά με τεράστια οφέλη για την ελληνική οικονομία».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα