«Ίχνη» οικονομικού εκτουρκισμού στη Θράκη;

Μία ερώτηση που άπτεται οικονομικών κοινωνικών θεμάτων, αλλά παρουσιάζει τεράστιο εθνικό ενδιαφέρον, κατέθεσε πριν από μερικά 24ωρα ο ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, με αποδέκτη τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Σύμφωνα με τον Αχαιό πολιτικό και πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης εξελίσσεται ένας ιδιότυπος «εκτουρκισμός» μέσω ιδιοκτησιών γης και ακινήτων που αλλάζουν χέρια εν μία νυκτί!

Πώς συμβαίνει αυτό; Όπως εξηγεί ο Ν. Νικολόπουλος, οι Έλληνες ακρίτες της περιοχής αδυνατούν λόγω οικονομικής κρίσης να αντεπεξέλθουν στις τραπεζικές υποχρεώσεις τους, με αποτέλεσμα πολλοί εξ αυτών να χάνουν την ακίνητη περιουσία τους σε πλειστηριασμούς. Ακριβώς αυτήν τη δυσμενή για τους Έλληνες συγκυρία εκμεταλλεύονται πρόθυμοι μουσουλμάνοι αγοραστές, οι οποίοι, έχοντας την ευχέρεια δανειοδοτικής γραμμής από τη γνωστή τουρκική τράπεζα Ziraat Bank (σ.σ. η αντίστοιχη Aγροτική Tράπεζα της Tουρκίας), φέρονται να αγοράζουν τα εκπλειστηριαζόμενα ακίνητα εγγράφοντας υποθήκες υπέρ του τουρκικού Δημοσίου.

Στραβά μάτια…

«Για να μην προκαλείται, δήθεν, ένταση, τα προβλήματα της Θράκης κρύβονται κάτω από το χαλί και γενικότερα η ελληνική πλευρά κάνει τα στραβά μάτια και σιωπά. Εγώ, όμως, δεν εννοώ να μένω αδρανής μπροστά στην ύπουλη τακτική της Ziraat, που βρίσκεται σε… αγαστή συνεργασία με το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή!» είπε χαρακτηριστικά ο ανεξάρτητος βουλευτής από τον ραδιοφωνικό «αέρα» σταθμού της Αλεξανδρούπολης και συνέχισε:

«Οι κατασχέσεις ακινήτων σε Ξάνθη και Κομοτηνή από την τουρκική τράπεζα Ziraat είναι η μία όψη του νομίσματος της οικονομικής εισβολής που επιχειρεί η Άγκυρα στη Θράκη λόγω της κρίσης. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, το μαύρο χρήμα του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής ρέει άφθονο με στόχο όχι μόνο τον εκτουρκισμό της μειονότητας, αλλά και την αγορά γης στην ευαίσθητη περιοχή.

»Αξίζει να σημειωθεί πως τα υποκαταστήματα της Ziraat σε Ξάνθη και Κομοτηνή δίνουν σχετικά εύκολα δάνεια σε όσους μουσουλμάνους θέλουν να αγοράσουν ακίνητα από χριστιανούς, υποθηκεύοντας ασφαλώς τους τίτλους ιδιοκτησίας υπέρ του τουρκικού δημοσίου.

»Οι μόνοι που αγοράζουν πλέον γη είναι οι Έλληνες μουσουλμάνοι, οι αυτοαποκαλούμενοι “Τούρκοι”. Ακίνητα-φιλέτα στις πόλεις και μεγάλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις στα πεδινά “σφάζονται” από χριστιανούς και αγοράζονται από μουσουλμάνους, πολλοί από τους οποίους δεν κρύβουν τις σχέσεις τους με το προξενείο».

Ο κ. Νικολόπουλος επικαλέστηκε καταγγελίες που έφτασαν στον ίδιο, σύμφωνα με τις οποίες ακίνητα χριστιανών αγοράζονται σε υπέρογκες τιμές «που σίγουρα δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που δηλώνουν στην εφορία οι υποψήφιοι Έλληνες μουσουλμάνοι που συνδέονται στενά με το τουρκικό Προξενείο».

«Αγοράζονται ακίνητα τα οποία ήδη ελληνικές τράπεζες τα πλειστηριάζουν! Πρόκειται για προμελετημένο έγκλημα, που η Ελλάδα πρέπει να διαχειρισθεί με αποφασιστικότητα, αν δεν θέλουμε να βρεθούμε μπροστά σε οδυνηρές εκπλήξεις!» κατέληξε ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος.

Τα 6 ερωτήματα

Με αφορμή τα όσα διατείνεται ότι συμβαίνουν στη Θράκη, ο ανεξάρτητος βουλευτής, Ν. Νικολόπουλος, ρωτά τον υπουργό Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτο, τα ακόλουθα:

1] Αν ο υπουργός αντιλαμβάνεται «τι επικίνδυνο και αντεθνικό παιγνίδι γίνεται με όχημα την ZIRAAT BANK».

2] Τι θα κάνει ο ΥΠ.ΟΙΚ. για να αποτραπεί «η ολοκληρωτική εκτέλεση του εθνικού εγκλήματος πριν αλλάξει χέρια η γη της Θράκης».

3] Αν θα μεριμνήσει ο υπουργός και η ΤτΕ ώστε να ελεγχθεί η διάρθρωση του χαρτοφυλακίου χορηγήσεων της εν λόγω τράπεζας και εάν εφαρμόζει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας εμπορικών τραπεζών.

Ο κ. Νικολόπουλος ζητά, επίσης, να μάθει:

# «Γιατί μέχρι σήμερα δεν ελέγχουν οι αρμόδιες ΔΟΥ το πόθεν έσχες, τα δηλωθέντα εισοδήματα κ.ά. των “μπροστινών” που κάνουν τους αγοραστές ή και των δανειοληπτών της τουρκικής τράπεζας που άνευ προϋποθέσεων “υπόπτως” τους χορηγούνται παράνομα δάνεια;»

# «Θα πάρετε πολιτική απόφαση με τροπολογία σας στον επικείμενο νόμο που βρίσκεται σε ανοιχτή διαβούλευση έναντι κατασχέσεων και πλειστηριασμών που ήδη γίνονται από την εν λόγω τράπεζα και όχι μόνο;»

# «Αντιλαμβάνεστε τον κίνδυνο που πιθανόν θα προκύψει από την πώληση κόκκινων δανείων στην περιοχή της Θράκης και γενικότερα σε παραμεθόριες περιοχές και πώς προτίθεστε να διαφυλάξετε τα εθνικά συμφέροντα στην περίπτωση που αυτά καταλήξουν σε ξένα επενδυτικά funds που από πίσω κρύβονται τουρκικά συμφέροντα;»

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα