Αίγυπτος: Ισλαμιστική οργάνωση απειλεί τουρίστες

Η μαχητική ισλαμιστική οργάνωση Άνσαρ Μπάιτ αλ-Μάκντις, η οποία έχει απειλήσει να ανατρέψει την προσωρινή κυβέρνηση που διορίσθηκε από τον στρατάρχη Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι, προειδοποίησε τους τουρίστες να εγκαταλείψουν την Αίγυπτο «πριν είναι πολύ αργά» και απείλησε να επιτεθεί σε οποιονδήποτε παραμείνει στη χώρα μετά τις 20 Φεβρουαρίου. «Συνιστούμε στους τουρίστες να φύγουν με ασφάλεια πριν από την εκπνοή της προθεσμίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της στο Twitter.

Η οργάνωση, η οποία έχει την έδρα της στη χερσόνησο του Σινά ανέλαβε την ευθύνη για μια βομβιστική επίθεση καμικάζι την Κυριακή που στοίχισε τη ζωή σε δύο Νοτιοκορεάτες τουρίστες και έναν Αιγύπτιο.

Επιθέσεις μαχητικών ισλαμιστών στοίχισαν τη ζωή σε εκατοντάδες αστυνομικούς και στρατιώτες από τον Ιούλιο που ο στρατός ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, αλλά η βομβιστική επίθεση της Κυριακής σε τουριστικό λεωφορείο σηματοδοτεί μια στρατηγική στροφή προς μαλακούς στόχους που θα μπορούσε να καταστρέψει μια οικονομία που ήδη καρκινοβατεί εξαιτίας της πολιτικής αναταραχής.

Η Άνσαρ Μπάιτ αλ-Μάκντις, η πιο δραστήρια μαχητική ισλαμιστική οργάνωση της Αιγύπτου, έχει απειλήσει να ανατρέψει την προσωρινή κυβέρνηση που διορίσθηκε από τον στρατάρχη Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι.

Η δήλωση της οργάνωσης αναφερόταν σε μια προειδοποίηση που είχε δημοσιοποιηθεί για πρώτη φορά στις 16 Φεβρουαρίου και καλούσε τους τουρίστες να φύγουν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα