Αίτηση αποφυλάκισης από Λαυρεντιάδη

Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης ζητώντας να αντικατασταθεί η προσωρινή του κράτηση με περιοριστικούς όρους.

Ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας, που βαρύνεται με τις κατηγορίες της απάτης, υπεξαίρεσης, απιστίας, συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα για την υπόθεση της τράπεζας Proton (τις οποίες και αρνείται), ζητά να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Στο υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια του 2ου ειδικού τμήματος, κάνει αναφορά στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και στις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης σημειώνοντας ότι υπάρχει κίνδυνος ακόμη και για τη ζωή του.

Επικαλείται και ιατροδικαστική έκθεση κλινικής εξέτασης από τον τέως προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Φίλιππου Κουτσαύτη. Σύμφωνα με το υπόμνημα, ο τελευταίος υποστηρίζει ότι «η παράταση της κράτησής του εντός των φυλακών, θα επιβαρύνει την ήδη ευπαθή κατάστασή της υγείας του, με τελικό αποτέλεσμα την μόνιμη καθήλωσή του επί κλίνης (λόγω πλήρους σύγκαψης των αρθρώσεων) και τελικώς τον θάνατο του από επιπλοκές της νόσου του ή από κάποια λοίμωξη, οφειλόμενη στις συνθήκες κράτησής του (φυματίωση, πνευμονία, κτλ)».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα