Αγία Ζώνη ΙΙ: Νέα τροπή στις έρευνες από το ύποπτο ρήγμα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα οι εργασίες απορρύπανσης του Σαρωνικού και στις ακτές τις Αττικής, μετά από την ρύπανση που προκάλεσε η βύθιση του δεξαμενόπλιου «Αγία Ζώνη ΙΙ», στις 10 Σεπτεμβρίου ενώ σήμερα αναμένεται με παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας, να «δοθεί» στην τοπική κοινωνία.

Φυσικά για προληπτικούς λόγους, οι περιπολίες στην ευρύτερη περιοχή των ακτών της Αττικής θα συνεχιστούν. Να θυμίσουμε ότι το «Αγία Ζώνη ΙΙ», φυλάσσεται επί 24ωρου βάσεως καθώς δύο πραγματογνώμονες διενεργούν έρευνα για τα αίτια βύθισης του.

Σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε το ΣΚΑΪ, εντοπίστηκε ύποπτο ρήγμα μήκους 1,5 μ. με πέντε επιμέρους περιφερειακά ρήγματα στο δεξιό κάτω μέρος. Το ύποπτο αυτό ρήγμα υπέδειξαν οι δύτες, ενώ αυτό που το καθιστά αξιοπερίεργο είναι ότι από την μία πλευρά η φορά της λαμαρίνας είναι προς τα έξω, και από την άλλη πλευρά, υπάρχει επίσης ρήγμα, το οποίο είναι προς τα μέσα. Ο ιδιοκτήτης του πλοίου, Θεόδωρος Κουντούρης, κάνει λόγο για κακόβουλη ενέργεια ενώ ο μηχανικός κατέθεσε ότι λίγο πριν το πλοίο πάρει κλίση, άκουσε έναν δυνατό κρότο.

Επισημαίνετε ότι, όσοι θεωρούν ότι έχουν πληγεί με οποιονδήποτε τρόπο από την βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ», μπορούν να απευθυνθούν στο αρμόδιο γραφείο που έχει εγκατασταθεί στον Πειραιά, από το Διεθνές Ταμείο Αποζημιώσεων από Ρύπανση Πετρελαίου.

Πιο συγκεκριμένα:
* Χρήση εξοπλισμού καθαρισμού και προληπτικά μέτρα.
* Καταστροφή περιουσιακών στοιχείων.
* Έμμεση ζημία.
* Άμεση ζημία.
* Περιβαλλοντική καταστροφή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα