Αγανάκτηση για τη μειωμένη εξισωτική αποζημίωση των κτηνοτρόφων

Σχόλιο της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνης Ζωικής Παραγωγής στην ΕΚΚΕ Αγροτικής Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ, Λίτσας Αμμανατίδου – Πασχαλίδου για την Εξισωτική Αποζημίωση των κτηνοτρόφων:

«Η καταβολή της Εξισωτικής Αποζημίωσης για το έτος 2013 δημιούργησε πολύ μεγάλη και εύλογη αγανάκτηση στους δικαιούχους κτηνοτρόφους, καθώς είναι εξαιρετικά μειωμένη από τις προηγούμενες χρονιές.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, υπήρξαμε μάρτυρες ακατάσχετων υποσχέσεων εκ μέρους της Πολιτικής Ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ προς τους Έλληνες παραγωγούς, με “διαβεβαιώσεις” ότι ‘’λύνονται οριστικά‘’ τα προβλήματα της κτηνοτροφίας και ότι η Κυβέρνηση θα στηρίξει τόσο τις γαλακτοπαραγωγικές μονάδες, όσο και την ελεύθερη βόσκηση. Την ίδια στιγμή, οι βουλευτές της συγκυβέρνησης ψήφισαν αναιτιολόγητη και αποσπασματική τροπολογία περί ‘’βοσκοτόπων’’ !!!!!!! τον Μάιο του 2014 σε άσχετο νομοσχέδιο και λίγο αργότερα ψήφισαν το σχέδιο νόμου για τις ρυθμίσεις της δασικής νομοθεσίας ,οι οποίες βάζουν ταφόπλακα στην ελληνική κτηνοτροφία.

Παρόλες τις αντιδράσεις των κτηνοτρόφων και τις έγκαιρες προειδοποιήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης θα επιφέρουν, μεταξύ άλλων, οδυνηρή μείωση στις ενισχύσεις, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτές της συγκυβέρνησης εξακολουθούσαν να μοιράζουν υποσχέσεις στους κτηνοτρόφους. Σήμερα, οι μειώσεις στην Εξισωτική Αποζημίωση αγγίζουν το 40%. Συγκεκριμένα, ως 1η πληρωμή για το έτος 2013 καταβλήθηκαν 60,5 εκατ. ευρώ σε 60.912 παραγωγούς και σύμφωνα με το ίδιο το ΥΠΑΑΤ μέσα στο 2014 θα καταβληθούν συνολικά 73 εκατ. ευρώ! Πέρυσι , για το έτος 2012, καταβλήθηκαν ως 1η πληρωμή 82 εκατ. ευρώ σε 62.038 δικαιούχους και συνολικά καταβλήθηκαν 126 εκατ. ευρώ. Επομένως, το συνολικό ποσό της Εξισωτικής Αποζημίωσης για το 2014 μειώνεται κατά 53 εκατ. ευρώ,ενώ ταυτόχρονα μειώνεται και ο αριθμός των δικαιούχων παραγωγών !!!!!! ;

Το αποτέλεσμα είναι ότι οι έλληνες κτηνοτρόφοι βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται χρόνο με τον χρόνο και πάρα πολλοί εξ αυτών αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Για ακόμα μία φορά, αποδεικνύεται ότι οι δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης που διαβεβαιώνουν ότι ‘’η Κυβέρνηση καταβάλει κάθε προσπάθεια για την στήριξη του αγροτικού πληθυσμού’’ αποδεικνύουν το αποκρουστικό πρόσωπο μιας διακυβέρνησης που κοροϊδεύει συστηματικά τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους “διασκεδάζοντας’’ με ψεύδη τις ζωές και το μέλλον τους» .

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα