Αγγλία-Γαλλία… αντιστέκονται στην τρομοκρατία

Η γαλλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου αποφάσισε να διεξαχθεί κανονικά το φιλικό παιχνίδι με την Αγγλία, την Τρίτη το βράδυ, παρά το σοκ που έχει υποστεί ο κόσμος από το πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα την Παρασκευή (13/11) στο «Σταντ ντε Φρανς» και σε άλλα πέντε σημεία στο Παρίσι.

Η μνήμη των 129 νεκρών και ο κίνδυνος που διέτρεξαν χιλιάδες άνθρωποι στην Πόλη του Φωτός, μεταξύ των οποίων αρκετοί εκατοντάδες υπέστησαν άλλοι σοβαρούς και άλλοι λιγότερο σοβαρούς τραυματισμούς, επιβάλει στους Γάλλους αθλητές και τις ηγεσίες του κόσμου, να επιδείξουν αποφασιστικότητα και να περάσουν το μήνυμα ότι «η ζωή θα νικήσει και θα συνεχιστεί».

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τρομοκρατεί και να αλλοιώνει την καθημερινότητα των απλών ανθρώπων, οι οποίοι, εντέλει, δεν ευθύνονται για τις αποφάσεις των κυβερνήσεών τους και των μεγάλων συμφερόντων που ενδεχομένως να εξυπηρετούν, διαμορφώνοντας – άθελά τους ή μη – την εκρηκτική αυτή κατάσταση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Χιλιάδες κόσμου, την Τρίτη (17/11), στο0 Γουέμπλεϊ, θα δώσουν το «παρών» στις εξέδρες και θα διαδηλώσουν όλοι μαζί, την αντίθεση και τον αποτροπιασμό τους σε τακτικές μίσους και απανθρωπιάς. Η γαλλική ομοσπονδία αποφάσισε να μην σκύψει το κεφάλι, να πατήσει γερά στα πόδια της, να διαχειριστεί το σοκ και να περάσει το μήνυμα στον κόσμο ότι «συνεχίζουμε».

Η ζωή συνεχίζεται λοιπόν και την Τρίτη το βράδυ, θα διεξαχθεί κανονικά το παιχνίδι της Αγγλίας με τη Γαλλία, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και έντονων συναισθημάτων. Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι κάτι παραπάνω από δρακόντεια.

Αυτό, στο εξής, θα ισχύει για το σύνολο των δημόσιων εκδηλώσεών μας, όπως θα διαπιστώσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο κόσμος, η Ευρώπη, πολλά απ’ όσα θεωρούσαμε μέχρι τώρα δεδομένα, θα αλλάξουν. Τίποτε δεν θα είναι ίδιο. Ο κόσμος αλλάζει δραματικά προς το χειρότερο και αυτό θα πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε το συντομότερο δυνατό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα