«ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ»: Απορούμε κι εμείς πως εμφανίστηκε η πετρελαιοκηλίδα στο Φάληρο

 

Προβληματισμό για το πώς εμφανίστηκε ξαφνικά στο Παλαιό Φάληρο και στις υπόλοιπες περιοχές η πετρελαιοκηλίδα, ενώ το δεξαμενόπλοιο «ΑΓ.ΖΩΝΗ ΙΙ» που βυθίστηκε στις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου είχε στεγανοποιηθεί πλήρως την Τρίτη 12/09, εκφράζει η πλοιοκτήτρια εταιρεία του «ΑΓ.ΖΩΝΗ ΙΙ», η οποία με σημερινή της ανακοίνωση επανέρχεται στο θέμα.

«Το πετρέλαιο του δεξαμενόπλοιου “ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ” μόλυνε τις ακτές της Σαλαμίνας. Μόλυνε όμως και την “Αθηναϊκή Ριβιέρα”;» διερωτάται η εταιρεία, υποστηρίζοντας ότι μία ημέρα πριν από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιού της, άλλο πλοίο, άλλης εταιρείας που είχε ναυτικό ατύχημα στο Αιγαίο, «είχε ένα δεύτερο ατύχημα, κατά την ανέλκυση του στην δεξαμενή του Περάματος, όπου επίσης χύθηκαν πετρέλαια στην θάλασσα».

«Δεν συκοφαντούμε, αλλά αναφερόμαστε σε πραγματικό γεγονός, αυτό του θαλάσσιου ατυχήματος άλλου πλοίου. Εμείς διεξάγουμε τη δική μας έρευνα σε σχέση με το ανωτέρω συμβάν και κατά πόσο έπαιξε ρόλο στην εξάπλωση της μόλυνσης, αλλά μήπως πρέπει οι αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν με περισσότερο ζήλο τις συνέπειες και την έκταση της μόλυνσης από το άλλο πλοίο αντί να βιάζονται να καταλήξουν σε συμπεράσματα και να μας παραδίδουν ως “βορά” στα αδηφάγα στόματα», συμπληρώνει η πλοιοκτήτρια εταιρεία του «ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ».

Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, μετά το ατύχημα του «ΑΓ.ΖΩΝΗ» στον Σαρωνικό, έδωσε εντολή και ελήφθησαν δείγματα από τα καύσιμα και του δεξαμενόπλοιου, αλλά και του άλλου πλοίου που βρίσκονταν προς δεξαμενισμό στο Πέραμα. Μέχρι στιγμής πάντως τα αποτελέσματα της εξέτασης των δειγμάτων δεν έχουν γίνει γνωστά.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα