Αγριεύει ο καιρός με τσουχτερό κρύο και χιόνια

Το κακό του πρόσωπο θα μας δείξει ο καιρός τις επόμενες μέρες αφού έρχεται τσουχτερό κρύο και χιόνια σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να ξεκινήσει το Σάββατο με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα για αρκετές μέρες.

Ωστόσο τα στοιχεία των μετεωρολόγων δείχνουν από την Τρίτη έρχεται μια ψυχρή εισβολή που θα φέρει ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα και ταυτόχρονα χιόνια σε μεγάλο μέρος της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Σε κάθε περίπτωση οι μετεωρολόγοι θα έχουν ξεκάθαρη εικόνα για το μέγεθος των φαινομένων μέσα στις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με όσα έγραψε στο facebook ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Σάκης Αρναούτογλου: «Και τα σημερινά στοιχεία λοιπόν επιμένουν για σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από την Τρίτη σε όλη τη χώρα! Τα τελευταία μάλιστα τρεξίματα θέλουν μεγάλο μέρος της κεντρικής και βορειας Ελλάδας την Τρίτη να χιονίζεται για τα καλά!

Η γνώμη μου πάντως συνεχίζει να είναι πως θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι και το Σάββατο για πιο ασφαλείς εκτιμήσεις όσον αφορά και στο κρύο και που θα είναι αυτό πιο τσουχτερό αλλά και από πλευράς φαινομένων (χιονιού, βροχής κλπ)».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα