Αγρότισσα άρπαξε 80.000 ευρώ παριστάνοντας πράκτορα της ΕΥΠ

Θύμα απάτης έπεσε ένας Ροδίτης από μια Καλαματιανή αγρότισσα με τρία παιδιά, η οποία αποδείχτηκε αετονύχισσα, αφού κατόρθωσε να αρπάξει από το θύμα της γύρω στα 80.000 ευρώ! Εις βάρος της συζητήθηκε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου αγωγή αποζημίωσης, ύψους 150.000 ευρώ.

Η επιτήδεια είχε γνωριστεί με το θύμα το 2008 στη Ρόδο και είχε κάνει σχέση μαζί του. Κατάφερε να τον πείσει ότι εργαζόταν στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) και για μια σειρά άλλα ψέματα, όπως ότι διέθετε μεγάλης αξίας ακίνητη περιουσία στην Αθήνα και τη Μάνη, πως ήταν άγαμη, ότι ο αδερφός της είχε απαχθεί και αργότερα είχε αυτοκτονήσει (!), και πως ο πατέρας της είχε πεθάνει.Το δικαστήριο που εξέτασε την ίδια υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, μετά την άσκηση έφεσης υπέρ του νόμου κατά της πρωτόδικης καταδίκης της σε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή, αποφάσισε να επιβάλει βαρύτερη ποινή στην κατηγορουμένη, η οποία δικάστηκε ερήμην και θεωρείται πλέον φυγόποινη. Σύμφωνα με τη «δημοκρατική», έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 4 ετών, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως.

Πάντως η ίδια, στο πλαίσιο της προανάκρισης, είχε αρνηθεί την κατηγορία. Όπως ισχυριζόταν, ο μηνυτής ήξερε την αλήθεια γι’ αυτήν και τα χρήματα της τα έστελνε με σκοπό να την πείσει να γυρίσει πίσω για να συνεχίσουν να είναι μαζί. Όσο για τη μήνυση, κατά τα λεγόμενά της την υπέβαλε για λόγους εκδίκησης.

Πηγή: dete.gr

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα