Αγωγή κατά της Google από πρώην εργαζόμενο

Αγωγή κατέθεσε ο πρώην μηχανικός της Google, Τζέιμς Νταμόουρ καθώς όπως ισχυρίζεται, ο πολυεθνικός κολοσσός κάνει διακρίσεις ενάντια σε λευκούς άνδρες, οι οποίοι τολμούν και εκφέρουν άποψη για κοινωνικά και πολιτικά θέματα ή απλώς επειδή στηρίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Νταμόουρ, είχε απολυθεί πρόσφατα λόγω ενός επίμαχου εσωτερικού υπομνήματος που είχε κυκλοφορήσει στους συναδέλφους του, επικρίνοντας τις διακρίσεις εναντίον των εργαζομένων της εταιρείας με συντηρητικές απόψεις, κινείται πλέον νομικά εναντίον της, καθώς υπέβαλε αγωγή.

Συγκεκριμένα, ο μηχανικός της Google απολύθηκε το 2017 για το επίμαχο «μέμο» του ενώ είχε υποστηρίξει ότι αν υπάρχουν λιγότερες γυναίκες σε μεγαλόβαθμες θέσεις της Google, αυτό οφείλεται στις βιολογικές διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των δύο φύλων.

Ο πρώην εργαζόμενος της εταιρίας υποστηρίζει ότι αρκετά στελέχη της Google διαθέτουν «μαύρη λίστα» συντηρητικών εργαζομένων, με τους οποίους αρνούνται να συνεργασθούν και ότι η εταιρεία διαθέτει μια ευρύτερη «μαύρη λίστα» συγγραφέων και άλλων συντηρητικών ή νεο-αντιδραστικών προσωπικοτήτων που είναι ανεπιθύμητοι στις κεντρικές εγκαταστάσεις της.

«Περιμένουμε να αμυνθούμε στο δικαστήριο απέναντι στις κατηγορίες του κ. Νταμόουρ», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα