Αδιανόητη λένε στο ΠΑΣΟΚ η καταστροφή του φράγματος Μεσοχώρας 

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα σχετικά με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Γ. Τσιρώνη, ότι για το φράγμα της Μεσοχώρας στα Τρίκαλα δεν ξέρει αν θα γκρεμιστεί ή όχι, ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Είναι αδιανόητη οποιαδήποτε σκέψη για καταστροφή ή μη αξιοποίηση του Φράγματος της Μεσοχώρας. Για το έργο έχουν ήδη επενδυθεί 283 εκ. ευρώ, ενώ για την ολοκλήρωσή του απαιτούνται ακόμη έργα 20 εκ. ευρώ. Όλα τα χρήματα για την αξιοποίηση του έχει προβλεφθεί να καλυφθούν από την ΔΕΗ.

Κάθε χρόνος καθυστέρησης κοστίζει περίπου 25 εκ. ευρώ στη ΔΕΗ και λόγω της καθυστέρησης ολοκλήρωσης, οι συνολικές απώλειες εσόδων ξεπερνούν σήμερα τα 300 εκ. ευρώ.

Από το υδροηλεκτρικό έργο της Μεσοχώρας θα παράγονται ετησίως 360 GWh (γιγαβατώρες). Η παραγόμενη ενέργεια ισοδυναμεί με το 10% της συνολικά παραγόμενης ενέργειας στη χώρα από υδροηλεκτρικά έργα.

Επιπλέον, το φράγμα της Μεσοχώρας, με την αποθηκευτική ικανότητα των 250 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων, συμβάλει αποτελεσματικά στην αντιπλημμυρική προστασία των κατάντι περιοχών και παράγει καθαρή, πράσινη ενέργεια, περιορίζει τις εκπομπές ρύπων, παρέχει επάρκεια παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στο διασυνδεδεμένο σύστημα της χώρας ιδίως τις ώρες αιχμής”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα