Αδιόρθωτη η νοοτροπία!

 

Ο Μανόλο Χιμένεθ η αλήθεια είναι ότι διόρθωσε τα αγωνιστικά κακώς κείμενα της ΑΕΚ και από τη μέρα που επέστρεψε στα Σπάτα η «κιτρινόμαυρη» ομάδα δείχνει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Τα δύο 0-0 με τον Πλατανιά και την Ξάνθη είχαν χαρακτηριστεί φυσιολογικά και όχι πισωγυρίσματα, καθώς το μεν ματς των Χανίων ήταν το πρώτο ημίχρονο διπλής σειράς αγώνων Κυπέλλου και το δε των Πηγαδίων σημαδεύτηκε από την γρήγορη αποβολή του Γκάλο.

Το 2-2 με τον Ηρακλή είχε σχολιαστεί ως κακή παρένθεση, ωστόσο μετά το 1-1 της Νέας Σμύρνης πρέπει να γίνει επαναπροσδιορισμός της ψυχολογικής κατάστασης στην οποία εξακολουθούν να βρίσκονται οι παίκτες της ΑΕΚ. Δύο είναι τα στοιχεία που αποδεικνύουν πως η ομάδα είναι ακόμη άρρωστη. Πρώτον, όταν δέχεται γκολ μετά τα χάνει (με εξαίρεση το ματς της πρεμιέρας με την Ξάνθη) και δεύτερον, μακριά από το ΟΑΚΑ παίζει μόνο ένα ημίχρονο.
Κόντρα στον Πανιώνιο η άριστα στημένη ΑΕΚ με τους Σιμόες, Αϊντάρεβιτς και Γιόχανσον να κινούνται μαεστρικά στο χώρο της μεσαίας γραμμής, τον Αραούχο να κάνει όργια και το τρικ του Χιμένεθ με τις προωθήσεις του Γιάκομπ, έκαναν τον Ισπανό να φαίνεται διαβασμένος και το 0-1 του 48λεπτου (με τις καθυστερήσεις) μικρό. Στην επανάληψη, λοιπόν, αυτή η κατάρρευση μόνο και μόνο επειδή οι γηπεδούχοι άρχισαν να πέφτουν πιο γερά στις προσωπικές μονομαχίες, δεν χωνεύεται εύκολα από τον κόσμο της ΑΕΚ. Άντε και ο Χιμένεθ έκανε λάθη στον καταρτισμό της αποστολής και στις αλλαγές, ωστόσο το πρώτο τέταρτο της ομάδας στο β’ ημίχρονο λέγεται «κακή νοοτροπία». Τέλος!

Τα όποια λάθη είδαν και οι τυφλοί με τη μη χρησιμοποίηση του Βάργκας αντί του Χριστοδουλόπουλου και τη μία ακόμη αλλαγή που ήταν απαραίτητη μετά το 80’ (αντί του Γιόχανσον ας έμπαινε ο Πέκχαρτ για κλασικό 4-4-2), είναι θέματα που δεν μπορεί, ο Χιμένεθ θα τα καταλάβει κι αν όχι, τότε θα τεθούν στα υπόψη των αρμοδίων. Τα λάθη νοοτροπίας, όμως, δεν διορθώνονται εύκολα. Έχουν φωλιάσει στις συνειδήσεις εκείνων που φέρουν τη φανέλα της ΑΕΚ εδώ και κάποια χρόνια…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα