“Αδυνατεί να χωνέψει ότι υπήρχε κι άλλος δρόμος από την πολιτική που εφάρμοσε”

Τη δική του απάντηση στα όσα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος, με αφορμή την ομιλία του προέδρου της Ν.Δ. στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματός του και τη φράση του περί επιθεωρητή Κλουζώ τόνισε πως “ο κ. Σαμαράς αδυνατεί να χωνέψει ότι υπήρχε κι άλλος δρόμος”.

Σε δήλωσή του τονίζει:

Ο κ. Σαμαράς έχει περάσει στην ιστορία ως ο Πρωθυπουργός που πριν τις εκλογές του Ιουνίου του 2012 ασκούσε κριτική στα Μνημόνια, και την επόμενη μέρα από τις εκλογές εφάρμοσε την πιο σκληρή μνημονιακή  λιτότητα οδηγώντας ευρύτατα τμήματα της κοινωνίας στην απόγνωση και το περιθώριο. Τον ενοχλεί που η σημερινή κυβέρνηση δεν ακολουθεί το δικό του παράδειγμα. Το φέρει βαρέως που το αίσθημα αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού έχει ανορθωθεί με τη σημερινή ελληνική κυβέρνηση.  Αδυνατεί να χωνέψει ότι τελικά γίνεται φανερό σε όλους ότι υπήρχε κι άλλος δρόμος από την πολιτική που εφάρμοσε.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης αναφέρεται εξαπολύει πυρά και για το δημοσίευμα της Real News σχετικά με τα χρήματα που έβγαλε στο εξωτερικό ο Γκίκας Χαρδούβελης:

Σήμερα, ο κ. Σαμαράς, καλεί την κυβέρνηση να υποταχθεί πλήρως στη μνημονιακή λογική. Θα έπρεπε, όμως, να απαντήσει και στο ερώτημα που πλέον του θέτει όλη η κοινωνία. Πώς ήταν δυνατό να διαπραγματευτεί με ένα Υπουργό Οικονομικών που έβγαζε τα χρήματα του στο εξωτερικό, σε 56 δόσεις για να μην το ελέγξει η Τράπεζα της Ελλάδος, και χωρίς  να τα δηλώνει στο «πόθεν έσχες» του; Δεν χρειάζεται ο επιθεωρητής Κλουζώ για να βρεθεί απάντηση. Στοιχειώδης αξιοπρέπεια χρειάζεται.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα