Αδύνατη η άμεση εφαρμογή των όρων Κοντονή!

Πρακτικά αδύνατη θεωρείται η άμεση εφαρμογή των μέτρων που απαίτησε ο υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, ώστε να επιτρέψει την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος της Super League.

Και αυτό γιατί μόλις τα πέντε από τα 17 γήπεδα που χρησιμοποιούν οι ομάδες της κορυφαίας τη τάξει κατηγορίας διαθέτουν σύστημα ελέγχου του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και κάμερες, ώστε να καταγράφονται οι παραβατικές συμπεριφορές στην εξέδρα! Παρά το γεγονός ότι υπήρχε εδώ και καιρό σε ισχύ ο σχετικός Νόμος, η Πολιτεία, αλλά και οι αρμόδιοι ποδοσφαιρικοί φορείς, δεν μερίμνησαν για την εφαρμογή του.

Πιο συγκεκριμένα, οι μόνες ομάδες που διαθέτουν τα… προαπαιτούμενα συστήματα, είναι ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, ο Ατρόμητος και η Κέρκυρα! Οι ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακός, Πανιώνιος και Εργοτέλης (μιλάμε για το Παγκρήτιο!!!) διαθέτουν συστήματα, αλλά είναι εκτός λειτουργίας, καθώς δεν έχει αποσαφηνιστεί όλα αυτά τα χρόνια η σύμβαση της εταιρίας που έχει αναλάβει την υποστήριξη των συστημάτων!

Οι Ξάνθη, Βέροια, Πλατανιάς και Παναιτωλικός διαθέτουν μόνο κάμερες, οι οποίες δεν λειτουργούν σε ικανοποιητικό επίπεδο, αλλά δεν διαθέτουν τουρνικέ για τον έλεγχο των εισιτηρίων. Ο Αστέρας Τρίπολης έχει τουρνικέ, αλλά δεν διαθέτει κάμερες! Υπάρχουν και χειρότερα, καθώς οι ΟΦΗ, Καλλονή και Πανθρακικός δεν διαθέτουν κανένα σύστημα!

Το οξύμωρο στην όλη ιστορία είναι το εξής. Ότι τα σοβαρά επεισόδια καταγράφονται ακριβώς στα γήπεδα που διαθέτουν όλα τα συστήματα. Όπερ σημαίνει πως δεν υπάρχει μέριμνα για τη σωστή εφαρμογή του Νόμου! Η Λίγκα θα έχει μόλις τρεις ή τέσσερις μέρες στη διάθεσή της, προκειμένου να εγκαταστήσει τα συστήματα και αυτά να λειτουργήσουν σωστά, αν επιθυμεί να επιστρέψει στην ενεργό δράση το επόμενο Σαββατοκύριακο. Το Δ.Σ. της Δευτέρας (2/3) αναμένεται με μεγάλη αγωνία, καθώς θα καθορίσει τη στάση της Λίγκας, αλλά και τις χρονοδιαγράμματα για την εφαρμογή όσων ζήτησε ο αρμόδιος υφυπουργός.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα